Bøger / faglitteratur / biografier

Stieg Larsson : idealisten, forfatteren, mennesket


Beskrivelse


Portræt af den svenske krimiforfatter Stieg Larsson (1954-2004). Med fokus på hans sociale indignation og utrættelige kamp for retfærdighed, der i begyndelsen af det nye årtusind løb sammen med hans passion for amerikanske spændingsromaner - og blev til verdens bedst sælgende krimiserie: Millennium.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juni 2010

af

af

Torben Wendelboe

d. 25. juni 2010

Værket henvender sig primært til et publikum, der vil have et billede af Stieg Larsson, hans baggrund, hans politiske ståsted, hans forfatterskab.

Jan-Erik Pettersson har som forlægger personligt arbejdet sammen med Stieg Larsson. Hans sigte med denne biografi er for det første at forstå Larssons rødder, og han opsøger og skildrer bl.a. de steder, Larsson voksede op. Centralt og fyldigst i værket er billedet af den politiske virkelighed såvel i Sverige som internationalt, der var baggrunden for Larssons politiske engagement. Her er grundige skildringer af den politiske udvikling på såvel venstre- som højrefløj med fraktioner osv., alt det, der førte til Larssons kamp mod kvindeundertrykkelse og volden i Sveriges højreekstremistiske miljøer. Stoffet relateres til forfatterskabet. I de afsluttende kapitler skildres Larsson som krimi-forfatter, og han sættes ind i såvel international som svensk krimi-sammenhæng. Værket tegner således såvel et billede af Larsson som af hans samtid, grundigt og overbevisende.

Værket er et absolut oplagt alternativ/supplement til Baksis Min ven Stieg Larsson, 2010; det kan anvendes som biografier om andre verdenssucces-forfattere som Dan Brown og J.K.Rowling og mht. det politiske stof med fx Guillou: Ordets magt og afmagt, 2009.

En overbevisende skildring af såvel det politiske menneske som den engagerede forfatter Stieg Larsson med bud til det publikum, der vil forstå baggrunden for verdens-succesen Millennium-trilogien.


Berlingske tidende

d. 9. juli 2010

af

af

Søren Kassebeer

d. 9. juli 2010


Jyllands-posten

d. 17. juli 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. juli 2010