Bredt udvalg af digte skrevet over tid - fra Niels Kjær var "68'er" til han nu er 68. For interesserede i dansk lyrik der handler om eksistens og natur.
Digtantologi af Niels Kjær der har flere samlinger bag sig. Bogen udgør et lille, repræsentativt udvalg af forskellige genrer og typer af NK's digte og gendigtninger over 40 år - både tidligere publicerede og nyskrevne. NK indleder med et afsnit "Dedikerede digte" med et komprimeret livsperspektiv i "68'er": "I 1968 kaldte de mig/en vred ung mand./Først i 1984 blev jeg 68'er, men i 2017 fylder jeg 68/og kan endelig få lov at være/en sur gammel mand//". Andre digte handler om natur og den dybe kærlighed: "Lykken opløses/i øjeblikke./Den kan aldrig blive/tilstand/for hvem kan varigt/tilfredsstille sit behov for tryghed/og sin længsel/efter frihed/men øjeblikkene findes//". NK gør det også i haiku-digte og er inspireret af flere japanske lyrikere samt en række store vestlige lyrikere som Emily Dickinson, Robert Frost og musikerne Leonard Cohen og Keith Jarret som gendigtes eller omtales.
NK gør det både i egne digte og i oversættelser af et par af de største internationale digtere. NK's egne digte har en umiddelbarhed og en charme, der gør dem nærværende. Gendigtningerne er mindre vellykkede, det sproglige filter står i vejen for originaldigtenes storhed.
I stil med fabulerende lyrikere som T.S. Høegh og Bukdahl, men ikke i samme klasse.