Bøger / faglitteratur / fotografier

Stille København


Beskrivelse


I tekst og fotos beskrives 40 forskellige parker, pladser og haver i København og Frederiksberg, der alle har til fælles at de er stille oaser midt i den pulserende storby.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2016

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 5. sep. 2016

I vanlig letlæselig og inspirerende stil, præsenterer Peter Olesen 40 mere eller mindre kendte åndehuller. hvor man kan søge fred fra storbyens larm. For såvel Københavnere, tilflyttere, og turister.

Med over 20 bøger om København på samvittigheden, har Peter Olesen opbygget en stor viden om byen. I sin nye bog præsenterer han nogle af de mere ukendte steder af København, nemlig de steder hvor man puste ud og finde ro. Ialt 40 åndehuller eller stille oaser bliver det til, primært placeret omkring den indre by, Østerbro, Nørrebro, Vesterbro, Valby og Frederiksberg. Udvalget spænder lige fra Rådhushaven og Botanisk Have, til gårdrum på Christianshavn og Lyshøj Allé i Valby, og præsenteres med en kort beskrivende tekst suppleret med 3-4 billeder. Bogen er forsynet med et oversigtskort, og i efterskriften kommer Olesen med yderligere forslag til besøg.

Endnu en velskrevet og interessant bog fra Olesen, hvis fine udvalg af åndehuller kan bruges såvel i felten som til planlægning hjemme i sofaen. Teksten er veloplagt og kombineret med de mange smukke farvebilleder, giver det bogen et frisk og inspirerende udtryk. Solid hardback.

Kan minde lidt om Olesens egen Overraskende KøbenhavnTuren går til KøbenhavnKøbenhavnergrøn - guiden. Det er muligt at finde afsnit om stille steder i København i guidebøger som fx Turen går til København, men af nyere særskilt litteratur om emnet findes kun Københavnergrøn - guidenKan minde lidt om Olesens egen Overraskende København. Det er muligt at finde afsnit om stille steder i København i guidebøger som fx , men af nyere særskilt litteratur om emnet findes kun Københavnergrøn - guidenKan minde lidt om Olesens egen Overraskende København. Det er muligt at finde afsnit om stille steder i København i guidebøger som fx Turen går til København, men af nyere særskilt litteratur om emnet findes kun .


Antik & auktion

2016, nr. 9

af

af

Hanna Nielsen

2016, nr. 9