Bøger / skønlitteratur / roman

Stille nu


Beskrivelse


Quinns roommate forsvinder og efterlader sig gådefulde spor i Chicago-lejligheden. Mens Quinn leder, dukker en fremmed ung kvinde op i en sæsonlukket badeby. Den unge Alex fascineres af hende, men hvem er hun og hvorfor er hun kommet?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2018

af

af

Helle Winther Olsen

d. 21. mar. 2018

Mystikken tager fat, da Quinns tilsyneladende ukomplicerede room-mate forsvinder. Så dukker en mystisk ung kvinde op i en søvnig lilleby langt derfra og ligner en med en mission. Hvem, hvorfor, hvordan? Spørgsmålstegnene står i kø i denne roman for thriller-fans.

Bogen fortælles på skift af den 23-årige Quinn og den 18-årige Alex. Quinn deler lejlighed i Chicago med Esther, som en novembermorgen forsvinder fra deres lejlighed. Tiden går og mens Quinns bekymring stiger, finder hun flere og helt uforklarlige tegn på, at Esther måske slet ikke er den veninde hun kendte. Samtidig, i en søvnig turistby er Alex ved at vænne sig til en kedsommelig hverdag uden for sæsonen, hun er alene med sin alkoholikerfar. Men så dukker en fremmed kvinde op, besat af en historie fra byens fortid - bl.a. om det døde barn Genevieve. Forfatteren slog igennem med Den perfekte pigePretty baby og Pretty babyBogen fortælles på skift af den 23-årige Quinn og den 18-årige Alex. Quinn deler lejlighed i Chicago med Esther, som en novembermorgen forsvinder fra deres lejlighed. Tiden går og mens Quinns bekymring stiger, finder hun flere og helt uforklarlige tegn på, at Esther måske slet ikke er den veninde hun kendte. Samtidig, i en søvnig turistby er Alex ved at vænne sig til en kedsommelig hverdag uden for sæsonen, hun er alene med sin alkoholikerfar. Men så dukker en fremmed kvinde op, besat af en historie fra byens fortid - bl.a. om det døde barn Genevieve. Forfatteren slog igennem med Den perfekte pige og .

En glimrende thriller, der uden at være nervepirrende alligevel rummer så tilpas mange spørgsmål og gåder, at man læser videre med nysgerrighed og gætter på sammenhængen, der dog rummer et par løse ender. Plottet skal roses for sin filmiske opbygning med gode miljøskildringer fra henholdsvis storbyen og lillebyen og med realistiske personer, der næsten kunne træde ud af hverdagen.

Til yndere af psykologisk spænding a la Gillian Flynn, Paula Hawkins og Tana French. Som sidstnævnte er Mary Kubica særligt god til yngre læsere.


litteratursiden.dk

d. 19. apr. 2018

af

af

Lene Jensen

d. 19. apr. 2018

Intensiteten øges først henimod slutningen i den stille thriller, som ikke er Kubicas bedste. I Chicago forsvinder Esther Vaughan, og hendes sambo Quinn leder som en besat efter hende. I sin søgen op...