En syvårig dreng har mistet sin mor, og da han en morgen opdager en kvinde komme ud fra farens soveværelse, flygter han ind i en eventyrlig parallelverden, hvor familiens historie udspiller sig. En rørende og poetisk roman om sorg, tab og om at høre sammen. For læsere af islandsk og poetisk litteratur.
Den syvårige dreng bor i 1970'ernes Reykjavik, og da hans mor dør, bor han alene med sin far. Faren flygter ind i sit arbejde, og drengen efterlades alene med sine tinsoldater og sine mange store tanker. En morgen opdager han en kvinde komme ud fra farens soveværelse, og drengen flygter ind i en slags drømmeverden, hvor han hører sin bedstemor fortælle hele familiens historie.
En fuldstændig magisk og eventyrlig fortælling om en syvårigs måde at håndtere sorg på. Romanen skildrer barnets sorg og savn og i vanlig Stefánsson-stil med eventyrlige sproglige billeder, der tager pusten fra læseren. Slægtshistorien foldes nænsomt ud, og bedsteforældrenes og oldeforældrenes relationer bliver et trygt sted for drengen at flygte ind i. Romanen er fra 2003, men er først nu oversat til dansk. Romanen egner sig til både højtlæsning, fælleslæsning og læsekredse.
Oplevelsen af forældre, der møder nye partnere skildret fra barnets perspektiv ses også i HovedstolenJeg går i min fars støvlerForsvindingsnumre. Kan tematisk også sammenlignes med Jeg går i min fars støvler eller Forsvindingsnumre, som dog har ældre hovedpersoner og fortællereOplevelsen af forældre, der møder nye partnere skildret fra barnets perspektiv ses også i Hovedstolen. Kan tematisk også sammenlignes med eller Forsvindingsnumre, som dog har ældre hovedpersoner og fortællereOplevelsen af forældre, der møder nye partnere skildret fra barnets perspektiv ses også i Hovedstolen. Kan tematisk også sammenlignes med Jeg går i min fars støvler eller , som dog har ældre hovedpersoner og fortællere.