Bøger / faglitteratur til børn / forsøg

Store Nørd : eksperimenter og sjove tricks du selv kan lave


Beskrivelse


Anvisninger til at lave eksperimenter og forsøg, som du selv kan lave derhjemme, i klubben eller på fritidshjemmet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2013

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 24. juli 2013

Målgruppen er 11-13-årige med mod på at lave fysikeksperimenter, men forældre og undervisere kan godt kigge over skulderen.

Bogen er baseret på to fysiknørder og deres eksperimenter i DR Ultra. Bogen er fyldt med et par dusin sjove, lærerige og ind imellem effektfulde forsøg, som er nemme at gå til for børn og unge. Eksperimenterne kræver ikke de store forkundskaber og kan udføres med materialer, der findes hjemme eller også kan anskaffes for små penge. Et ikon fortæller, om der skal være en voksen med, men ellers er der en materialeliste, en beskrivelse af forsøget, en lille teoriboks og humoristiske tegninger til støtte. De mange fotos viser de to nørder i aktion. En QR-kode fører til en hjemmeside, og der er en lille ordliste.

Med lignende indhold udkom 2011 Den store eksperimentbog, og i 2007 Min store eksperimentbog med lignende indhold, men ikke med koblingen til en dansk tv-kanal.

En fin bog til styrkelse af naturfaglig nysgerrighed, men man behøver bestemt ikke at være underviser for at kunne udføre de mange forsøg. Alle kan være med.