Samlingen føjer sig ind i rækken af haikudigte fra de senere år af Pia Tafdrup, Lone Munksgaard Nielsen, Lars Mønster og Ole Bundgaard.
Haikudigtets klassiske form med 17 stavelser fordelt på tre linjer er overholdt til punkt og prikke i disse haikuer af Jon Høyer. En tilsvarende stram opbygning finder man i samlingens komposition, bestående af 10 tematiske afsnit som hver indeholder 10 digte. Til gengæld bruges haikuens traditionelt lette og luftige anslag i Høyers udgave til at tematisere store og tunge emner som "Livsanskuelse", "Liv og død", "Religion" og "Krig". Digtene tager typisk afsæt i naturen som så udvides i retning af det universelle og almengyldige. Paradoksalt nok er det dog som om de "store" ord og overskrifter ofte undsiges af de enkelte digtes udsagn, fx i dette tilfælde i afsnittet "Kommunikation", der handler om at naturen dybest set ikke kommunikerer, men netop er - natur: "urskoven taler/ sit eget sprog siger jeg/ ikke urskoven.".
Forfatteren har tidligere udgivet lyrik, dramatik og prosa, senest novellesamlingen Nedenom og hjemad fra 2006.
Digtene er mest vellykkede, når forfatteren holder sig til det sansede og konkrete. I mange tilfælde er ordene og emnerne næsten for store til at kunne rummes i haikuformen, der om noget hører sansningen og øjeblikket til.