For interesserede i dansk jagts historie, herunder især den jagt som er foregået ved strandene og fra små pramme nær ved kysten i perioden 1800-1950.
Forfatteren har samlet et stort materiale om strandjagt på Læsø, ved Limfjorden, Vadehavet, Samsø, Odense Fjord, Det sydfynske Øhav, Isefjorden og ved kysterne rundt om Lolland og Falster. Jagten var efter gæs, ænder og andre kystfugle samt sæler, og den foregik fra stranden eller fra små pramme nær kysten. Her fortælles om våben og jagtmetoder, og om 38 jægere, hvoraf flere havde jagt som et bierhverv. De mange indsamlede oplysninger giver et billede af udviklingen i miljø, vildtbestande, metoder og lovgivning. Illustreret med mange smukke nye farvefotos og interessante gamle sorthvide fotos, tegninger, landkort og grafer. Alt i smuk layout, tryk og papir. Grundig liste over brugte arkivalier, litteratur, noter, sted- og personregister.
I Den danske jagt i fortid og nutid, 1947, er der er kapitel om dansk strandjagt gennem tiden. Der er dog ikke noget, der ligner herværende bog, fordi den fremlægger helt ny indsamlede tekster og billeder, der hidtil ikke er trykt. Men den kan ses som en parallel til andre meget grundige fremstillinger af andre jagthistoriske emner, som fx Jesper Laursens Herregårdsjagt i Danmark, 2009.
En stor flot trykt og rigt illustreret bog om dansk strandjagt i perioden 1800 til 1950 med eksempler på udvalgte jægeres liv og jagtudøvelse.