Bøger / faglitteratur

Strategi i vindervirksomheder


Beskrivelse


Så er den her igen. I en ny, revideret 7. udgave. Og stadig den første og eneste danske strategibog, der fortæller, hvad der skal til for at blive en vindervirksomhed. Strategi i vindervirksomheder er en unik samling af strategiske overvejelser, som gør det nemmere for bestyrelser og direktioner at tackle strategiske udfordringer og føre de virksomheder, de har ansvar for, frem mod vinderpositioner. Strategi i vindervirksomheder handler om og er skrevet til danske virksomheder. Og den tager udgangspunkt i den verden, som er målgruppens:- Virksomhedsledere, som ønsker overblik, inspiration og værktøjer til strategiarbejdet.- Virksomhedsrådgivere, der ønsker at være bedre rustet til strategidrøftelser med den virksomhed, de arbejder for.- Studerende ved højere læreanstalter, der ønsker målrettet viden i et forståeligt sprog og på et højt teoretisk grundlag.Forfatterteamet Jørgen Lægaard og Mikael Vest er formentlig Danmarks største erfaringsbase, når det kommer til vellykket strategiarbejde i praksis. Tilsammen har de været aktivt involveret i omkring 600 strategiprocesser, har erfaring fra topjobs i dansk erhvervsliv, arbejder som bestyrelsesmedlemmer og formænd i en lang række danske erhvervsvirksomheder og er eksterne lektorer inden for universitetsverdenen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 8. feb. 2010

Henvender sig til topledere, konsulenter og andre der beskæftiger sig professionelt med strategisk ledelse. Opgavebrug fra og med godt handelsskoleniveau, men mest for videregående studier.

3. udg. af det som må betegnes som en klassiker i dansk ledelseslitteratur. 1. udg. fra 2003 samt en hel del ændringer. Sidetallet er forøget og alle forbedringer beskrevet kapitel for kapitel, tekst og cases naturligvis opdaterede. Der er fx nyt afsnit om Blue Ocean og opdaterede afsnit omkring "TOWNS-analysen". Samlet stadig en meget kompetent og grundig gennemgang af strategiarbejdet i vindervirksomheder. Med konkrete bud på analyseværktøjer, som kan bruges af danske virksomheder i deres strategiarbejde. Bogens absolutte styrke er udgangspunktet i danske cases. Om bogens ide skriver forfatterne, Jørgen Lægaard, direktør i et konsulentfirma og Mikael Vest stifter af firmaet Vinderstrategi A/S, bl.a."...en dansk strategibog, der kan anvendes af lederne af danske virksomheder, deres rådgivere og studerende ved højere læreranstalter". Bogen er skrevet i et relativt tilgængeligt sprog og må anses at være lige at gå til for målgruppen af topledere og professionelle. Tabeller, skematiske fremstillinger, registre, litteraturhenvisninger og linksamling.

Stadig den eneste danske bog om strategi i vindervirksomheder, og slet ikke andre af dette omfang og med så mange danske cases.

En blivende bog indenfor dansk strategiledelse nu i forbedret 3. udgave. Har man andre udgaver bør de udskiftes.


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2005

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 31. jan. 2005

Bogen udkom 1. gang i 2003, hvor den blev betegnet som "et gennemarbejdet bud på en række analyseværktøjer til hjemlige virksomheders arbejde med strategiudvikling" og en "brugbar, grundig og jordnær hjælp til strategiplanlægning". Disse udsagn er fortsat gældende, men den rivende udvikling på området har åbenbart nødvendiggjort en ny udgave med forskellige ændringer og nye afsnit samt nye og opdaterede cases. Det drejer sig fx om et nyt afsnit om globaliseringen og dens krav til danske virksomheder samt kundeorienteret udvikling. Opdateret gennemgang af den seneste udvikling indenfor værdikæder. Ny model og analytisk indgangsvinkel til kompetencer og kernekompetencer. Dertil ny case. Afsnit om toneangivende danske virksomheders visioner i internationalt perspektiv. Afsnittet om ressourcebaseret strategiudvikling er udvidet og forbedret på en række punkter. Et helt nyt kapitel er kommet til om teori og systematik for implementering af strategi. Bogens struktur gør det muligt at læse den i sin helhed og læse de enkelte kapitler hver for sig. Den er en overordentlig kompetent og værdifuld kilde til overblik for virksomhedsledere, konsulenter og studerende ved de højere læreanstalter. Tidligere udgaver bør erstattes med denne 2. udgave.


Dilf orientering

Årg. 41, nr. 4 (2004)

af

af

Ole S. Mikkelsen

Årg. 41, nr. 4 (2004)