Bøger / faglitteratur

Stress : grib chancen for et bedre (arbejds)liv


Beskrivelse


En guide til erkendelse og håndtering af arbejdsrelateret stress. Med anvisninger til at se stressen, slippe af med den igen, og til at forebygge tilbagefald.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Laura Michelsen

2006

Stress er en folkesygdom, der slår en del mennesker ihjel hvert år, og relevansen af Milsteds nye bog er derfor indiskutabel. Milsted udgav i 1999 en bog med samme titel, men et lidt andet indhold. Den beskæftigede sig mere generelt med emnet og med de psykologiske og biologiske processer i forbindelse med stress. Den nye bog har fokus på det stressende arbejdsliv, ansvarsfordelingen i organisationen og håndtering af stress, både ens egen og kollegers. Bogen kommer ind på de i alle sammenhænge relevante faktorer kost, motion, søvn, humor og selvværd. Forhold der, hvis de er optimale, virker som et naturligt bolværk mod stress. Meditation og kognitiv terapi nævnes som gode metoder til stressbekæmpelse, det første også som forebyggelse. Milsted gør op med myten om, at et travlt arbejdsliv er et godt arbejdsliv. Ineffektivitet er en forudsætning for aktivitet. Gennem hele bogen er der cases og tests af forskellig art, som kan give én et fingerpeg om, om man er i farezonen. Særligt opklarende er afsnittet med definition af begreberne stress, udbrændthed, depression og frustration, som kan være svære at skelne fra hinanden i praksis. Bogen henvender sig meget direkte til læseren og organisationen, og kan med fordel anvendes som arbejdsredskab for fx en organisation i forandring. Tonen er seriøs, letvidenskabelig og sympatisk. Dækkende ordforklaringer og fyldig litteraturliste.


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 1999

af

af

Karsten Just

d. 26. nov. 1999

Der er megen litteratur på dansk om stress, men denne bog af Thomas Milsted har en anden indfaldsvinkel end de gængse. Hans tese er at man skal leve uden stress, og ikke forsøge at leve med den, og det redegør han for, sobert, vidende og med indsigt i mange fysiologiske og psykologiske processer. Det er ikke situationerne i sig selv der er stressende, men den måde vi forholder os til situationerne på, der stresser os. Milsted giver en fysiologisk gennemgang af hvad stress egentligt er, et meget spændende afsnit om hjernen, dens forskellige elementer og den måde de reagerer på under stress. Han skelner stærkt mellem bevidstheden og de processer den kan sætte i gang, og så de processer hjernen selv igangsætter, og han giver en lang række råd om hvordan man selv kan behandle de stress-situationer der opstår. Afsnittet om det psykiske arbejdsmiljø er fuld af snusfornuftige råd, for både chefen og kollegerne og den enkelte, arbejdspladsen er det sted hvor stress virkelig kan udvikle sig, og give varige skader. En række øvelser og en strategi for håndtering af stress afslutter denne spændende, lærerige og letlæste bog om et emne der er kommet for at blive.


Journalisten

2006, nr. 14

af

af

Christine Elisabeth Møller

2006, nr. 14


Fysioterapeuten

Årg. 89, nr. 2 (2007)

af

af

Hans Henrik Kleinert

Årg. 89, nr. 2 (2007)


Sygeplejersken

Årg. 107, nr. 5 (2007)

af

af

Sussan Balleby

Årg. 107, nr. 5 (2007)


Ingeniøren

Årg. 26, nr. 15 (2000)

af

af

Lene Wessel

Årg. 26, nr. 15 (2000)


Folkeskolen

Årg. 120, nr. 37 (2003)

af

af

Jan Kaare

Årg. 120, nr. 37 (2003)


Børsen

d. 24. aug. 2006

af

af

Gro Høyer Thielst

d. 24. aug. 2006


Børsen

d. 1. sep. 2006

af

af

Steen Hildebrandt

d. 1. sep. 2006