Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Strik a la carte I


Beskrivelse


Opskrifter på en række håndstrikkede modeller med en grundig indføring i de anvendte teknikker, der lægger op til at man kan plukke i opskrifterne og sammensætte sin egen model.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2011

af

af

Jette Andreasen

d. 20. jan. 2011

Dette er bogen for den meget entusiastiske strikker, der har mod til at følge opskrifter fra en af landets bedste strikdesignere.

Marianne Isagers bog Strik a la carte fra 2003 har længe været udsolgt. Denne nye udgave, hvoraf bind 2 er på vej, består af både opdaterede opskrifter på de tidligere modeller og af flere nye. Isagers modeller, strikket i uld, hør eller bomuld, er omend klassiske så alligevel med spændende detaljer og indviklede snit. Det kræver gode beskrivelser, og såvel opskrifter som arbejdstegninger er blevet betydeligt klarere. Der er bluser, jakker og tørklæder til kvinder, mænd og børn. Bogen er samtidig ment som en lærebog. Man kan plukke en teknik ud og sammensætte sin helt egen model. Forbilledligt illustreret med gode fotos, også af detaljer. En del er gengangere fra tidligere.

Marianne Isagers opskrifter er i særklasse. Hun har udgivet en lang række bøger, fx Japan : skandinavisk strik med japansk inspiration, 2007 og Inka : strik med latinamerikansk inspiration, 1996. Den sidste er også kommet i en opdateret version i 2005.

Denne nye udgave er endnu mere indbydende. Den står klarere grafisk, opskrifterne er forbedret og der er kommet nye til. En nødvendighed for alle strikkeentusiaster.