Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Strik fra Island : 25 traditionelle teknikker og projekter


Beskrivelse


Opskrifter på vanter, strømper, tørklæder, huer, pulsvarmere, indlægssåler og meget mere. Inspiration er hentet i traditionelle håndstrikkede genstande fra Tekstilmuseet i Blönduós på Island.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 21. apr. 2016

Smukt illustreret og grundig introduktion til den traditionelle islandske strikketradition. Bogen henvender sig til øvede strikkere.

Efter forordet er der en introduktion til Tekstilmuseets historie og udstillinger. Tekstilmuseet huser de strikkede genstande, der har givet forfatteren inspiration til denne bog. Modellerne er enten fuldt genskabt eller har dannet baggrund for nye designs. Bogens indledning fortæller om forfatterens møde med den islandske strikkearv, og hvordan inspirationen til denne bog udsprang. Hernæst følger fire kapitler med opskrifter, der blandt andet indeholder vanter, sko, strømper og sjaler. Alle kapitler indeholder foruden opskrifter også billeder af effekter fra Tekstilmuseet, der beretter om strikningens historie på Island. De sidste sider i bogen anvendes til at beskrive særlige teknikker, eksempelvis at strikke med perler. Bogen indeholder forkortelser, en litteraturoversigt og en kort biografi om forfatteren og fotografen.

En meget inspirerende bog, der henvender sig til den garvede strikker, der har lyst til at kaste sig ud i den islandske strikketradition.

Der findes andre bøger på dansk om den islandske strikketradition, blandt andet Lun islandsk strikIslandsk strik og Islandsk strik. Indeværende bog har dog ikke fokus på lopi-sweatereDer findes andre bøger på dansk om den islandske strikketradition, blandt andet Lun islandsk strik og . Indeværende bog har dog ikke fokus på lopi-sweatere.