Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Strikkesaga


Beskrivelse


40 forskellige bud på den klassiske, islandske sweater med rundt bærestykke, kaldet lopapeysa. Modellerne er unisex og til både børn og voksne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2019

af

af

Laura Winding

d. 7. nov. 2019

40 forskellige nye bud på den klassiske, islandske sweater (lopapeysa). Modellerne er unisex og til både børn og voksne. Kan man strikke med to farver og har mod på et større projekt er en lopapeysa stedet at starte.

TR som også ejer netbutikken, Garnmani.no, skriver både om lopapeysas historie, uldproduktionen på Island og garnkvaliteter på bogens første sider. Derpå følger et kort afsnit med tips til at strikke med flere farver, trin-for-trin-vejledning til ind- og udtagninger i mønsterstrik samt vendepinde, opklip og montering. Med hver af de 40 modeller følger opskrift, foto og mønsterdiagram. Der er mange variationer af snit, halsåbning og modeller med/uden hætte, lynlås eller knapper. Mønsterraporterne på de runde bærestykker vil tage sig vidt forskelligt ud alt efter farvevalg. Voksenstørrelser i str 2XS-4XLog børnestr 4 år-14 år. Bagest i bogen et par opskrifter på huer og vanter.

Vejledningen er grundig og opskrifterne er lette at forstå, men der er ikke helt nok variation i mønstrene til 40 forskellige opskrifter. Løbende tips som at bruge maskemarkører, eller passe på at strikketøjet ikke snor sig, gør bogen meget velegnet for de knapt så øvede strikkere.

Set i forhold til fx: Lun islandsk strikIslandsk strik, er det tydeligt, at TR's opskrifter er mere moderne. En anden virkelig flot og mere varieret bog om islandsk strik og strikkehistorie: Islandsk strikSet i forhold til fx: Lun islandsk strik, er det tydeligt, at TR's opskrifter er mere moderne. En anden virkelig flot og mere varieret bog om islandsk strik og strikkehistorie: .