Bøger / faglitteratur / vejledninger

Styr på rødderne? : introduktion til slægtsforskning


Beskrivelse


Lærebog i slægtsforskning der bl.a. introducerer den grundlæggende systematik og hvordan man laver sin egen anetavle, samt oplyser om indsamlingen af data fra biblioteker, arkiver, museer og internettet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2019

af

af

Hamide Kara

d. 29. nov. 2019

Lærebog om slægtsforskning. Henvender sig primært til slægtsforskere, men egner sig også til andre interesserede som ønsker viden om slægtsforskning.

Forfatter, kulturhistoriker og slægtsforsker Tommy P. Christensen giver en introduktion til slægtsforskning. Over 5 kapitler som "Processen", "Brug ABM - og de digitale hjælpemidler", "Din slægtshistorie" m.fl. får man indblik i den grundlæggende systematik, hvordan slægtsarkiv anlægges, slægtforskningsprogrammer, hjælpemidler til arkiver, museer og biblioteker, hvordan man kan udarbejde sin egen slægtshistorie m.m. Bogen er baseret på en tretrinsmodel og gennemgår processen med at få styr på rødderne. Bogen er udstyret med mange private billeder, illustrationer, en forkortelsesliste, ane-ark og en omfattende litteraturliste over bøger fra de sidste 20 år om slægtsforskning.

En velskrevet og letlæst bog som giver en fin og hurtig indføring i arbejdet med at få styr på rødderne og slægtsforskning generelt. Bogen er anden forøgede udgave og udførlig opbygget for den nysgerrige læser. Forfatteren skriver personligt og inddrager også egne erfaringer som slægtsforsker og underviser indenfor området.

Af andre relevante titler om slægtsforskning findes: Slægtsforskning for begyndereNy i slægtsforskning?Slægtsforskning på nettetSlægtsforskerens hvem-hvad-hvor?Ordbog for slægtsforskere, Ny i slægtsforskning?, Slægtsforskning på nettet, Slægtsforskerens hvem-hvad-hvor? og Ordbog for slægtsforskereAf andre relevante titler om slægtsforskning findes: Slægtsforskning for begyndere, , Slægtsforskning på nettet, Slægtsforskerens hvem-hvad-hvor? og Ordbog for slægtsforskereAf andre relevante titler om slægtsforskning findes: Slægtsforskning for begyndere, Ny i slægtsforskning?, , Slægtsforskerens hvem-hvad-hvor? og Ordbog for slægtsforskereAf andre relevante titler om slægtsforskning findes: Slægtsforskning for begyndere, Ny i slægtsforskning?, Slægtsforskning på nettet, og Ordbog for slægtsforskereAf andre relevante titler om slægtsforskning findes: Slægtsforskning for begyndere, Ny i slægtsforskning?, Slægtsforskning på nettet, Slægtsforskerens hvem-hvad-hvor? og .


Personalhistorisk tidsskrift

2019

af

af

Hans H. Worsøe

2019