Bøger / faglitteratur / samtaler

Styrke & helbred


Beskrivelse


Kropsterapeuten Bengt Valentino Andersen (f. 1965) giver et indblik i sin coaching, behandling og undervisning, og kommer med bud på hvordan man håndterer en række almindelige livstilssygdomme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 5. feb. 2014

En samtalebog imellem livsfilosof Carsten Graff og kropsterapeut Bengt Valentino Andersen. Det er sidstnævntes arbejde, de to samtalepartnere går i dybden omkring, og bogen vil være af interesse for mennesker, som interesserer sig for kropsterapi og livsfilosofi - en ret bred målgruppe.

De 2 herrer har snakket sammen før bl.a. i bogen Kunsten at give slip, 2011, og man mærker tydeligt, at der er et personligt venskab imellem dem. For nok er Carsten gået med i Bengts arbejdsrum her i bogen, men de bevæger sig ind imellem over i personlige spor og stiller skarpt på andre temaer end lige de kropslige og inddrager personlige erfaringer. Der virker helt relevant, idet kroppen jo er bolig for alle livets mangfoldige facetter. Jeg bliver ganske imponeret over Bengts enorme indsigt i sine klienter. Han er i stand til fx at se en sygdomsproblematik, som vil opstå om 10 år. Vi får også indblik i, hvordan han møder sine klienter og hvilke tanker, han gør sig omkring deres tilstande. Tanker, som han ikke altid vælger at indvie dem i. Han møder dem meget situationsbestemt. Bengt er 3. generation i en familie af kropsterapeuter.

Udover den allerede nævnte titel vil det være relevant her at nævne Mit indre rum : samtaler med kroppen af Ole Kåre Føli, der er Bengts far.

Nogle læsere vil finde disse samtaler selvsmagende og opstyltede, mens andre vil nyde dem og finde dem igangsættende. Bogen bør være tilgængelig bredt i bibliotekerne i samme omfang som Kunsten at give slip.