Bøger / faglitteratur / håndbøger

Sund hund


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gode råd til hundeejere om hvordan man får en sund hund, som får et godt liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2017

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 15. maj 2017

En sund og mentalt tilfreds hund er enhver hundejers drøm. Lotte Davies giver her alle hundeejere gode råd om hvad de kan gøre for at deres hund får et godt liv.

Lotte Davies er uddannet dyrlæge både herhjemme og i udlandet. Hendes erfaring med hunde og deres ejere er omfattende, og her deler hun ud af sin viden. Hendes mål er at hjælpe folk til at skabe en sund hund mere end det er at vejlede dem, der akut står med en syg hund. Der er dog et selvstændigt kapitel om sygdomme og førstehjælp, men ellers beskæftiger bogen sig med det, vi kan gøre for at sikre, at vores "bedste ven" udvikler sig fysisk og mentalt fra hvalp til dement. Der er afsnit om opdragelse, motion, pleje osv. Bogen er udstyret med et grundigt stikordsregister og en kort litteraturliste.

Lotte Davies skriver godt og ligefremt, og den løbende tekst suppleres af faktabokse, der uddyber forskellige emner for de særligt interesserede. Bogen præsenterer en moderne tilgang til det at have hund, og den er helt opdateret hvad metoder og anvisninger angår. Bogen er fyldt med flotte farvefotos, som dog i højere grad er stemningsskabende end instruktive.

Politikens bog om den sunde hund giver lidt af samme introduktion til "hele hundesundheden" men har i højere grad fokus på alternative behandlingsmuligheder, så de to bøger supplerer, men erstatter ikke hinanden.