Bøger / faglitteratur / kogebøger

Sund mad : før, under og efter kræftbehandling


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2008

af

af

Kirsten Katholm

d. 23. juni 2008

En række opskrifter og forslag til sunde og nærende fødevarer målrettet til dem, der er under behandling for kræft.

Bogen indledes med generelle afsnit om mad, sundhed og næringsstoffer. Herefter beskrives selvhjælpsmuligheder ved sygdom med en gennemgang af de allerbedste råvarer med tilhørende opskrifter. Disse suppleres af opskrifter inddelt efter morgenmad, frokostretter med madpakker og aftenretter. Derudover beskrives i særlige afsnit gode råd og lette måltider til tider hvor energien og appetitten er mindre og et 3 dages afgiftningsprogram. Der sluttes af med en produkthenvisningsliste, hvor også Health Creations samlede produkter omtales. Der kan læses mere om Health Creation på deres hjemmeside, hvor der står, at det er et nyt sundhedsskabende selvhjælps-koncept, der vil skabe positive livsstilsændringer.

I forordet henvises til, at opskrifterne understøtter teorier og anbefalinger i Health Creations principper og i bogen Mad for livet, 2007, der er en teoretisk gennemgang af viden og forskning om kostens betydning for helbredet. Der findes en del nyere litteratur om emnet fx Rask af mad, 2007, der indeholder teori og opskrifter og Lette vegetariske opskrifter for cancerpatienter, 2006.

Letlæselig og overskuelig bog med flotte farvefotografier og inspirerende opskrifter til en sund kost. Den kan anvendes af alle og specielt sygdomsramte.


Børsen

d. 4. sep. 2008

af

af

Jette Warrer Knudsen

d. 4. sep. 2008