Bøger / faglitteratur / øvelser

Sundhed og sygdom i et nyt paradigme


Beskrivelse


En bog med hovedtesen: Når sjælens længsel udleves, eksisterer sygdom ikke. Henvender sig til læsere af psykoterapeutisk litteratur.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2021

af

af

Hamide Kara

d. 1. okt. 2021

En bog med hovedtesen: Når sjælens længsel udleves, eksisterer sygdom ikke. Henvender sig til læsere af psykoterapeutisk litteratur.

Forfatter Helle Nemborg har taget en kunstterapeutisk uddannelse og erfaret, at uddannelsen kombineret med healing bød på nye erkendelser og ny visdom. Nemborg skriver, at hun er fascineret af at kombinere C.G.Jung og Alice Baileys tanker i sit virke, og hun vil med bogen, hvis fundament er esoterisk/jungiansk, bringe visdommen videre. I første del af bogen introducerer forfatteren en ny sygdomsforståelse og skriver derefter om forskellige redskaber til bevidstgørelse, selvhelbredelse og vækst. "Længslen og trangen til udvikling er en universel kraft i os. Hvis den blokeres, opstår sygdom ofte som sjælens forsøg på at skabe bevidsthed og udvikling." Sidst i bogen findes info om forfatteren og Sjælsro, en skole med healer- og kunstterapilinje siden 2003.

Bogen udfordrer den vante tilgang, som er fremherskende hos de fleste mennesker og ligeså hos sundhedsvæsenet. Afsættet er, at læseren skal have en ny forståelse af, hvordan sygdomme og ubalancer opstår i kroppen. Med personlige erfaringer, viden om auraen og chakrasystemet samt øvelser byder forfatteren på et selvudviklingsværktøj, som kan hjælpe med, at få opløst kroppens ubalancer. Ifølge forfatteren er det et spørgsmål om tid, før Danmark også bruger kunstterapien som psykoterapeutisk metode.

Af tilsvarende titler findes fx Indre fredDen blå engel - og 9 andre møder med det Højere Selv : energi og ånd som naturligt indhold i hverdagen og Den blå engel - og 9 andre møder med det Højere SelvAf tilsvarende titler findes fx Indre fred : energi og ånd som naturligt indhold i hverdagen og .