Bøger / faglitteratur

Svag funktion i højre hjernehalvdel : NLD : nonverbal learning disabilities : neuropædagogik når man mangler sammenhæng og overblik


Beskrivelse


Om neuropædagogik i forhold til mennesker med vanskeligheder i højre hjernehalvdel. Med anvisninger til hvordan personale og pårørende kan håndtere de situationer der opstår.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2003

af

af

Lis Pedersen

d. 3. sep. 2003

Med en skade i højre hjernehalvdel - NLD - vil man have svært ved at have overblik og se sammenhængen i en given situation, have svært ved at følge de gængse normer, have svært ved forandringer. Disse problemer kan undertiden afhjælpes med målrettet træning. Men der er en grænse, og derfor er det vigtigt med den rette hjælp, for at personen kan få så acceptabelt et liv som muligt. Freltofte, cand.psych. og neuropsykolog (bl.a. Udviklingsmuligheder for børn med hjerneskader : neuropædagogik, 2002 og videoen Om NLD, 2003), har bygget bogen op i 2 dele, hvor 1. del er en kort gennemgang af de to hjernehalvdeles funktioner, mens 2. del består af vejledninger i hensigtsmæssig hjælp til den hjerneskadede. Det kan dreje sig om helt konkrete ting, som hvordan dagens tøj lægges til rette på samme måde hver dag, eller hvordan man bør undgå overdrevet kropssprog, fordi den hjerneskadede har svært ved at tyde det. Freltofte har et enkelt sprog, og de praktiske vejledninger er fulgt af gode årsagsforklaringer, så man ikke taber tråden undervejs. Bogen sluttes med kilder. Det er en god vejledning, nyttig for både pårørende og behandlere. Det er den eneste bog om NLD på dansk.


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 45, nr. 2 (2008)

af

af

Birgit Marott

Årg. 45, nr. 2 (2008)