Bøger / faglitteratur til børn / idematerialer

Svøm! svøm! svøm! : se i tekst og tegning, hvordan du lærer at svømme


Beskrivelse


Ideer og aktivitetsforslag til hvordan 4-7 årige gøres fortrolige med et svømmebassin, lærer at flyde og til slut træner crawl og rygcrawl. Den korte tekst er understøttet af mange illustrationer. Beregnet både til børn og undervisere.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Poul-Erik Friis-Larsen (skole)

d. 18. dec. 2018

I Danmark, hvor vi har flere tusind kilometer kystlinie, og hvor der aldrig er ret langt til vandet, har man indset, at det er vigtigt at lære at omgås det våde element med fornuft. Derfor haralle børn mulighed for at lære at svømme enten i skolen eller i fritiden i de mange hundrede svømmehaller, vi også har. Jo tidligere start jo bedre. Denne bog henvender sig til alle voksne, der harat gøre med børn fra 4-7 år. Ved hjælp af billeder til samtale og højtlæsning og små fysiske forsøg udnyttes børns naturlige glæde ved vand (og eventuelle vandskrækkere kan få en blid indføring)til selv at finde ud af, hvordan man lærer at svømme. Selve svømmeinstruktionsdelen består af en mængde instruktive tegninger med en klar tekst, der på en pædagogisk måde gennem mange små øvelserprogressivt fører frem til endemålet: at kunne svømme crawl og rygcrawl. Bogen er et godt redskab for forældre, der gerne vil lære deres børn at svømme og en god inspirationskilde forbørne- ogfritidspædagoger samtlærere i folkeskolen, og den bærer præg af forfatternes store viden og grundighed på området.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Susanne Thøfner

d. 18. dec. 2018

Forf. starter med en kort indledning, der fortæller, hvorfor vi egentlig kan flyde og svømme. Herefter følger 16 enkle lektioner, der munder ud i, at man kan svømme crawl. Lektionerne ergennemill. med simple stregtegninger af hovedpersonerne, en dreng og hans far. Begge forf. er uddannede svømmelærere, og det er tydeligt, at de virkelig ved noget om deres emne. Teksten er enkel,yderst pædagogisk, og rettet mod barnet selv. Bogen er pænt trykt, og omslag og de første sider er i farver, resten i s/h. De simple tegninger ser noget hjemmelavede ud, men de følger og uddyberteksten fint. Her er ikke tale om et smart og strømlinet produkt, men en enkel bog, der fra forfs. side er beregnet dels til oplæsning for mindre børn, der skal lære at svømme, dels til inspirationfor de voksne, der skal lære dem det. Det er den letteste lærebog i svømning, jeg har set, og den giver på en gang et enkelt og omhyggeligt grundlag. Bogen kræver en voksen formidler og vil kunneanvendes af forældre,børne- og fritidspædagoger og svømmelærere sammen med de 4-8-årige.


Berlingske tidende

d. 9. aug. 1995

af

af

Trine Munk-Petersen

d. 9. aug. 1995


Tidsskrift for idræt

Årg. 61, nr. 1 (1996)

af

af

Britta Vestergaard

Årg. 61, nr. 1 (1996)


Folkeskolen

Årg. 112, nr. 36 (1995)

af

af

Jørgen Mikkelsen

Årg. 112, nr. 36 (1995)Informationer og udgaver