Bøger / faglitteratur

Sy dit barns første garderobe


Beskrivelse


Trin-for-trin vejledning og mønstre til at sy smart og behageligt børnetøj til børn mellem 1-5 år. Opskrifter på f.eks. tubekjoler, hatte, haremsbukser, jeans, leggings og jakker. Med afsnit om forskellige sømme, trådspændinger, knaphuller, snit og hvordan man kan rette eventuelle fejl.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2016

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 23. sep. 2016

Bog med vejledninger til at sy smart og behageligt børnetøj til børn mellem 1-5 år. For det kreative folk - også nybegyndere.

Forordet, kaldet "Sy-veninder", er udformet som en samtale mellem bogens to forfattere, hvor de fortæller om, hvordan ideen til bogen opstod. Herefter følger afsnittet "Før du går i gang", hvor de enkelte grundting indenfor syning gennemgås, bl.a. om forskellige sømme, trådspændinger, knaphuller, snit og hvordan man kan rette eventuelle fejl. Herefter følger alle opskrifterne på tøjet, lige fra tubekjoler, hatte, haremsbukser, jeans, leggings, kraver og meget mere. Der rundes af med en sy-parlør, en tak og en ekstra lille ide til at fikse børneskoene op. Alle opskrifter er illustrerede med billeder af børn i de forskellige tøjmodeller. Indeholder 2 mønsterark.

Fin og let bog, der viser hvordan man med nogle enkle opskrifter kan sy smart og sjovt børnetøj med et twist. Der lægges også op til redesign, idet der til en del af opskrifterne nævnes, at der eksempelvis kan bruges gamle skjorter. Sproget er let og forståeligt og selvom nogle opskrifterne er avancerede, så får man selv som nybegynder mod på at gå i gang med at sy noget børnetøj. De mange fine og lækre billeder i bogen, fuldender oplevelsen.

Der findes mange bøger om at sy børnetøj, en af dem er Sy børnetøj, hvor redesign er grundstenen for bogen.