Bøger / faglitteratur

Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster - guidebog til cykeloplevelser


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. dec. 2010

af

af

Kirsten Katholm

d. 27. dec. 2010

Guidebøger til Danmarks store net af cykelruter der vil være brugbare både for nybegyndere og mere erfarne cyklister. Bøgerne har rutekort, der vil kunne følges på cykelturene.

Bøgerne indeholder oversigter over nationale og regionale cykelruter med beskrivelser af de forskellige regioner. De er inddelt i delområder, hvor der vises et kort og en beskrivelse af cykelruten, faktuelle oplysninger og oversigt over seværdigheder. Dernæst rummer bøgerne temasider om specielle muligheder for oplevelser som fx gode badestrande, smag på egnen, småøer, fortidsminder, byer og købstæder. Faktasider om cykelture er udarbejdet af Dansk Cyklist Forbund og indeholder alt om påklædning, valg af cykel, børn på cykel, reparationer og transport af cykel m.v. Desuden rummer bøgerne bykort over byer i landsdelen, oversigt over overnatningssteder og turistkontorer. Cykelruterne er indtegnet på et kort, der er vedlagt i bøgerne.

Der er udkommet 8 titler i en serie af regionale guidebøger, der beskriver cykelruter i hele landet. Bøgerne om Syd- og Nordsjælland udkommer nu i en 2. udgave, hvor oversigter over kvalitetsgodkendte overnatningssteder og turistbureauer i regionen er opdateret.

Inspirerende guidebøger til planlægning af cykelferier med familien med det mål at få gode cykeloplevelser. Bøgerne rummer et godt kortmateriale, som er velegnet til brug i praksis for at finde vej på cykelture.