Bøger / faglitteratur / billedværker

Sydslesvig : steder og mennesker


Beskrivelse


Personlige beskrivelser af det gamle danske land, fra grænsen til Ejderen. Illustreret med farvefotos af landskaber, byer, mennesker og gamle lokalhistoriske fotos.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2016

af

af

Søren Møller

d. 1. sep. 2016

Personlige beskrivelser af det gamle danske land, fra grænsen til Ejderen. For turister, lokalhistorikere og interesserede i det dansk-tyske grænselands historie.

Forfatteren har i en periode boet i Flensborg og kørt rundt og oplevet Sydslesvig. Han har læst meget om området, som han sætter sammen med sine egne oplevelser og observationer. Det bliver en personlig beretning om områdets historie, befolkning og nutidige levevis. Ind imellem er beretninger fra indbyggere, der fortæller om deres egen og deres familiers historier, som ofte er politisk meget spændende med familier, der var sammensatte af forskellige tilhørsforhold. Illustreret med mange farvefotos af landskaber, byskaber, mennesker og gamle lokalhistoriske fotos. Samme format og causerende skrivestil som i Sønderjylland, der beskriver området nord for grænsen.

Spændende læsning med mange detaljer og godt fotograferede billeder. De gamle lokalhistoriske billeder er ikke dateret eller lokaliseret præcist, men her må læseren selv forske videre.

Egon Clausens I grænselandetOplev Slesvig - fra Kielerkanalen til SkamlingsbankenSydslesvigs danske historieSønderjylland ligner ved at være skrevet af en forfatter, som også har rejst i området og beskriver det set gennem personlige briller. Sydslesvig er beskrevet mange steder blandt andet allround i Oplev Slesvig - fra Kielerkanalen til Skamlingsbanken, og når det gælder historien i Sydslesvigs danske historie SønderjyllandEgon Clausens I grænselandet ligner ved at være skrevet af en forfatter, som også har rejst i området og beskriver det set gennem personlige briller. Sydslesvig er beskrevet mange steder blandt andet allround i , og når det gælder historien i Sydslesvigs danske historie SønderjyllandEgon Clausens I grænselandet ligner ved at være skrevet af en forfatter, som også har rejst i området og beskriver det set gennem personlige briller. Sydslesvig er beskrevet mange steder blandt andet allround i Oplev Slesvig - fra Kielerkanalen til Skamlingsbanken, og når det gælder historien i SønderjyllandEgon Clausens I grænselandet ligner ved at være skrevet af en forfatter, som også har rejst i området og beskriver det set gennem personlige briller. Sydslesvig er beskrevet mange steder blandt andet allround i Oplev Slesvig - fra Kielerkanalen til Skamlingsbanken, og når det gælder historien i Sydslesvigs danske historie .


litteratursiden.dk

d. 8. juni 2017

af

af

Hans Christian Davidsen

d. 8. juni 2017

Den danske forfatter Kristian Ditlev Jensen har taget skridt, som man ikke umiddelbart forventer af en dansk forfatter. Han kom for eksempel på den ide at slå sig ned i Højer, så langt væk, man overho...


Kristeligt dagblad

d. 9. sep. 2016

af

af

Jes Fabricius Møller

d. 9. sep. 2016


Jyllands-posten

d. 25. sep. 2016

af

af

Lars Ole Knippel

d. 25. sep. 2016