Bøger / faglitteratur / erindringer

Sygeplejerske i verdens brændpunkter


Beskrivelse


Forfatterens (f. 1970) beretning om sit arbejde som udsendt sygeplejerske for Læger uden Grænser i blandt andet Afghanistan, blandt hungersnødsplagede i Etiopien og med voldtagne kvinder og børnesoldater i Liberia.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2009

af

af

Katja Larsen

d. 23. okt. 2009

En bog til alle med interesse for nødhjælpsarbejde.

Merete Engell skriver her om sine oplevelser som sygeplejerske for Læger uden Grænser under krigen i Afghanistan, i det hungernødsplagede Etiopien og i Liberia. Senere avancerer hun til at lede nødhjælpsprojekter i Sudan, Congo og Niger. Merete Engell er blevet kåret til "Verdens sejeste dansker" af P3's lyttere, men alligevel er dette også historien om, hvor meget livet som nødhjælpsarbejder kræver af den menneskelige psyke. Merete Engell fortæller om, hvor vigtigt det er at mærke efter, hvor ens personlige grænse går, når man befinder sig på steder, hvor alle regler overtrædes.

Merete Engell tager udgangspunkt i egne oplevelser og nedtoner de geopolitiske sammenhænge. I 2007 udkom en lignende bog: På kanten : danskere udsendt til krig og katastrofe.

En personlig beretning om det at være nødhjælpsarbejder. Alle der overvejer eller har arbejdet med nødhjælp, vil kunne bruge bogen. Desuden vil læsere af Virkelighedens verden bøgerne også få glæde af denne læsning.


Politiken

d. 30. dec. 2009

af

af

Anders Jerichow

d. 30. dec. 2009


Berlingske tidende

d. 20. nov. 2009

af

af

Else Cornelius

d. 20. nov. 2009


Sygeplejersken

Årg. 110, nr. 2 (2010)

af

af

Karen Ellen Spannow

Årg. 110, nr. 2 (2010)