Med inspiration fra modkulturelle bevægelser i historien leveres en bidende kritik af neoliberalismen og det bestående samfund. Med et aktivistisk blik søger forfatteren at gentænke det venstreorienterede alternativ og venstrefløjens stræben efter en radikalt anderledes verden. For politisk interesserede, i særdeleshed på venstrefløjen.
Som kulturkritiker og filosof argumenterer Mark Fisher (1968-2017) for en tilbagevenden til mere utopiske idéer på venstrefløjen. Ved at søge tilbage til modkulturelle bevægelser, heriblandt den alternative psykedeliske kultur, og blande det med aktivisme kan der skabes et radikalt skred mod et alternativt samfund. Referencer til den psykedeliske kultur, med fx musik og litteratur, underbygger argumenterne. Det kulturelle og politiske analyseapparat kredser om hans tanker om såkaldt "kapitalistisk realisme". Heri ligger konstant fremmedgørelse af menneskeheden og den manglende udvikling i retning af en ny kultur baseret på kollektive behov og alternative fællesskaber.
Bogen er kortfattet, men med et højt abstraktionsniveau. Man skal have et relativt godt kendskab til kulturhistorie, politik og filosofi for at få et større udbytte.
Der findes umiddelbart ikke meget relaterbart på dansk. Mest af alt kan der sammenlignes med Fishers egne udgivelser, såsom Dur ikke til nogetKapitalistisk realisme og Kapitalistisk realismeDer findes umiddelbart ikke meget relaterbart på dansk. Mest af alt kan der sammenlignes med Fishers egne udgivelser, såsom Dur ikke til noget og .