Tankevækkende og tilgængeligt værk, som viser hvordan kapitalens indlejrede modsætninger fører fra krise til krise, og som samtidig giver ideer til en anti-kapitalistisk politisk praksis. Til studerende, økonomer og andre særligt interesserede i samfundsdebatten.
David Harvey (f. 1935) har en lang akademisk karriere bag sig. Han har bl.a. bevæget sig fra anerkendte faglige positioner som geograf til dybe Marx-inspirerede analyser af kapitalen. I dette værk, som er det eneste af hans værker, der er oversat til dansk, undersøger han, hvordan kapitalens modsætninger fører fra krise til krise, og han viser nogle af de konsekvenser de har for fx økonomi, økosystemer, demokrati og arbejde. Harvey anfører, at han med bogen ønsker at definere hvad anti-kapitalisme er, samt at give rationelle grunde til at blive anti-kapitalistisk. Med konklusion, hvor H. understreger behovet for en fremtidig revolutionær humanisme, efterord, ideer til en politisk praksis, noter, litteraturliste samt register.
Glimrende aktuel samtidsanalyse og aktivistisk partsindlæg på samme tid. Bogen er skrevet i et forholdsvis lettilgængeligt sprog og refererer på glimrende vis til aktuelle eksempler. Bogen giver ikke en dybdegående analyse, men, som Harvey skriver, "et røntgenbillede af kapitalen." Den kan derfor læses, selvom man ikke har det store kendskab til forfatteren eller marxismen.
Bogen kan anvendes på linje med Pikettys Kapitalen i det 21. århundrede.