Bøger / faglitteratur

Syv journalistiske benspænd


Beskrivelse


Syv journalister fortæller efter i syv uger at have arbejdet efter et journalistisk dogmekoncept, hvor nøgleordene er innovation, refleksion og journalistisk kvalitet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2014

af

af

Jytte Bræmer

d. 18. nov. 2014

Vidnesbyrd fra 7 journalister, der gennem 7 uger skulle følge 7 dogmeregler for journalistisk arbejde. For journalister.

Baggrunden var initiativtagerens og redaktørens manglende gejst i forhold til journalistfaget, da rutinen havde sneget sig lidt for meget ind. Hun opfandt så de 7 benspænd som en mulighed for at revitalisere det fag, hun elsker. Bogen består af beskrivelser fra de 7 journalister, der indvilgede i at følge de 7 dogmeregler i en uge. Reglerne er fx at interviewe face to face, at vælge telefoninterviewet fra, at lette røven, komme ud i virkeligheden og lade være med at skrive af efter de andres nyheder. De 7 artikler spænder vidt fra begejstring til synspunktet, at det ikke gjorde den store forskel.

Eksperimentet har tvunget deltagerne til refleksion over deres egen praksis, og deres udbytte er meget forskelligt. Det er kvaliteten af deres bidrag ligeledes. Skribenternes faglige baggrund taget i betragtning er de forbavsende uengagerede og kedeligt formidlede. Bidraget fra journalisten fra Jydske Vestkysten skiller sig dog positivt ud fra de andre. Bogen er meget vendt indad mod det journalistiske håndværk, og vil kun interesse fagfæller.

For nylig udkom Etik for journalister på nettet, der også sætter nutidig journalistisk praksis under lup.Informationer og udgaver