Bøger / faglitteratur

Tænk vildt : det er guddommeligt at fejle : en peptalk for en mere nysgerrig tidsånd


Beskrivelse


Debatbog med budskab om at droppe korrekthedskulturen, der gennemsyrer alt, og som "blokerer for enhver original tankevirksomhed". Et solidt indspark til debatten om kreativitet, uddannelseskrav og det dræbende ræs på gode karakterer, som "tidsånden" påstår fører til de "rigtige" uddannelse og de "rigtige" jobs.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 30. maj 2017

Tankevækkende og inspirerende debatbog om det som Rane Villerslev kalder "En langvarig og ulykkelig kreativitetskrise". For dig som følger debatten om fremtidens uddannelser.

"Vi har udviklet et nulfejlsregimente og har mistet modet til at fejle produktivt. Det er endnu ikke for sent. Men det er på høje tid, at vi tænker vildt!" Sådan opfordrer Rane Willerslev i sin nye bog med undertitlerne: "Det er guddommelig at fejle" og "En pepbog for en mere nysgerrig tidsånd." Bogen er i 19 kapitler. Her er overskrifter som: "Sæt hierarkiet på standby og skru op for kreativiteten" og "Unyttig viden er betingelsen for innovativ tænkning". Der er også en overskrift som "Sjovt for alvor", hvor Villerslev bl.a. fortæller ud fra sine erfaringer som jæger hos det sibiriske nomadefolk jukagierne. Villerslev fortæller bl.a. også om sine erfaringer med at "revitalisere" Kulturhistorisk Museum i Oslo." Rane Villerslev er professor i social antropologi og direktør for Nationalmuseet. Han har fx også skrevet På flugt i Sibirien.

Vigtig og tankevridende debatbog med et stærkt budskab om at droppe korrekthedskulturen, der gennemsyrer alt, og som "blokerer for enhver original tankevirksomhed". Et solidt indspark til debatten om kreativitet, uddannelseskrav og det dræbende ræs på gode karakterer, som "tidsånden" påstår fører til de "rigtige" uddannelse og de "rigtige" jobs.

Til samme debat fx Det kreative samfund.


litteratursiden.dk

d. 24. okt. 2017

af

af

René Høtbjerg Øhlenschlæger

d. 24. okt. 2017

En livgivende opsang til at tænke lidt mere og udfordre sine vaner. Pointerne er ikke dybt originale, men de virker og vil uden tvivl gavne bogens læsere. Rane Willerslev pointerer indledningsvis, at ...


Jyllands-posten

d. 30. juli 2017

af

af

Henrik Jensen

d. 30. juli 2017


Danske kommuner

Årg. 48, nr. 20 (2017)

af

af

Per B. Christensen

Årg. 48, nr. 20 (2017)


Information

d. 12. juli 2017

af

af

Malene Trock Hempler

d. 12. juli 2017


Kristeligt dagblad

d. 20. juni 2017

af

af

Dorte Washuus

d. 20. juni 2017


Erhvervspsykologi

Vol. 16, nr. 4 (2018)

af

af

Christina Giordani

Vol. 16, nr. 4 (2018)