Denne bog sætter fokus på den aktuelle udvikling indenfor opdyrkning af talenter i skolerne. Emnet er meget aktuelt og fylder meget i den skolepolitiske debat i disse år. Bogen er relevant læsning for politikere og andre, som vil opkvalificeres fagligt til denne debat samt for lærere generelt, lærerstuderende og undervisere på læreruddannelsen.
Bogen tager sit udgangspunkt i spørgsmålene: hvad er talent, hvad indebærer satsningen på talent og hvad er de bagvedliggende rationaler herfor? Disse spørgsmål besvares via en forskningsbaseret analyse af den aktuelle satsning på talent i skoleverdenen. Emnerne er bl.a. fænomenet talent, de uddannelsespolitiske mål, talentklasser, talentudviklende undervisning, talentforståelser og -typer, social baggrund for talent og udfordringer for alle elever. Forfatteren debatterer, forklarer og konkluderer i et sagligt og velfunderet sprog med mange interessante eksempler og værdier.
Der er meget fokus på talentudvikling i den danske folkeskole og emnet fylder meget i den skolepolitiske debat. Der udkommer derfor også en del bøger om emnet. Det vil være relevant for denne bogs målgruppe også at læse titler som Talent i skolen : identifikation, undervisning og udvikling, 2011 og De intelligente børn : børn med særlige forudsætninger, 2007.
Fagligt kompetent og velfunderet udgivelse om talentudvikling og -pleje i skolen.