Bøger / faglitteratur

Talent og skole i sociologisk perspektiv


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 26. sep. 2011

Denne bog sætter fokus på den aktuelle udvikling indenfor opdyrkning af talenter i skolerne. Emnet er meget aktuelt og fylder meget i den skolepolitiske debat i disse år. Bogen er relevant læsning for politikere og andre, som vil opkvalificeres fagligt til denne debat samt for lærere generelt, lærerstuderende og undervisere på læreruddannelsen.

Bogen tager sit udgangspunkt i spørgsmålene: hvad er talent, hvad indebærer satsningen på talent og hvad er de bagvedliggende rationaler herfor? Disse spørgsmål besvares via en forskningsbaseret analyse af den aktuelle satsning på talent i skoleverdenen. Emnerne er bl.a. fænomenet talent, de uddannelsespolitiske mål, talentklasser, talentudviklende undervisning, talentforståelser og -typer, social baggrund for talent og udfordringer for alle elever. Forfatteren debatterer, forklarer og konkluderer i et sagligt og velfunderet sprog med mange interessante eksempler og værdier.

Der er meget fokus på talentudvikling i den danske folkeskole og emnet fylder meget i den skolepolitiske debat. Der udkommer derfor også en del bøger om emnet. Det vil være relevant for denne bogs målgruppe også at læse titler som Talent i skolen : identifikation, undervisning og udvikling, 2011 og De intelligente børn : børn med særlige forudsætninger, 2007.

Fagligt kompetent og velfunderet udgivelse om talentudvikling og -pleje i skolen.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 6. sep. 2011

af

af

Karen Marie Beklar

d. 6. sep. 2011


Undervisere.dk

Årg. 5, sep. (2011)

af

af

Karen Marie Beklar

Årg. 5, sep. (2011)