Bøger / skønlitteratur / roman

Talk talk


Beskrivelse


Den døve kvinde Dana får stjålet sin identitet af den skruppelløse svindler Peck, som manipulerer med hende og bruger hendes ID til at udføre svindelnumre, som hun gøres ansvarlig for. Sammen med sin kæreste forsøger hun at finde svindleren.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Allan Thomsen Volhøj

2007

Fans af T.Coraghessan Boyles forfatterskab. Læsere af spændingsromaner. Folk der er til romaner med et farverigt persongalleri.

Bogen er skrevet af T.Coraghessan Boyle som har flere romaner bag sig, senest Inderkredsen fra 2006. Denne bog handler om den døve kvinde Dana der får sin identitet stjålet af den skruppelløse svindler Peck. Da der ikke sker synderligt i opklaringen af, hvem der har stjålet hendes identitet, beslutter hun og hendes kæreste sig for at tage sagen i egen hånd. Det bringer dem på en lang og begivenhedsrig tur rundt i USA, på jagt efter svindleren. I bogen følger vi skiftevis den døve Dana og Peck, tyven der stjal hendes identitet.

Af andre romaner om identitetstyveri kan fx nævnes Frederick Forsyths Sjakalen. Bøgerne kan dog ikke umiddelbart sammenlignes, da identitetstyveriet i denne bog er af den mere moderne slags, man bl.a. kender fra internettet, hvor folk kan svindle med falske identiteter.

Bogen er en af de bedre i T.C. Boyles forfatterskab, hvor specielt beskrivelserne af de to hovedpersoner Dana og Peck er i særklasse. Ideen om identitetstyveri er både spændende og skræmmende.


Weekendavisen

d. 5. okt. 2007

af

af

Klaus Rothstein

d. 5. okt. 2007


Berlingske tidende

d. 8. sep. 2007

af

af

Per Krogh Hansen

d. 8. sep. 2007


Jyllands-posten

d. 28. aug. 2007

af

af

Niels Lillelund

d. 28. aug. 2007