Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tatla og hunden


Beskrivelse


Tatla rider på sin hest Lyn hen til et slot, hvor hun går en tur. Mens Lyn venter på Tatla, kommer der en kæmpestor hund, som vil æde den.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2014

af

af

Inge Lykke

d. 13. aug. 2014

Læsetræning på egen hånd til børn, som lige er kommet i gang med den første læsning.

De seks små bøger er bygget op omkring samme handling. Pigen Tatla går tur med sin hest Lyn. Tatla rider på Lyn, derefter stopper hun hesten, hopper af og går væk fra Lyn, som skal blive og vente på Tatla. Så kommer der et dyr (forskellige i hver bog), som fanger Lyn og vil æde den. Lyn hyler og Tatla kommer og redder sin hest ved hjælp af sin magiske næse, der kan trylle. Lyn bliver fri igen. Teksten er sat med stor åben typografi i små vers på fem korte linjer. Teksten står midt på en side, og på modstående side er en helsidesillustration, som lægger sig tæt op af teksten. Hesten er tegnet i "My little pony"-stil og Tatla er en rødhåret udgave af Ronja Røverdatter.

Bøgerne kan sammenlignes med Rune Fleischers bøger om Otto, og serien Super let ps fra Alinea. Tekstmængden er som i Otto-bøgerne.

For mange begynderlæsere er gentagelser godt, og der er mange ord, som gentages i de seks bøger. Den første bog var fin at læse, og jeg er imponeret over så meget handling, der kan være i en bog med let-tal 11. Men da jeg havde læst seks bøger med stort set samme handling, kørte jeg træt. Det tror jeg også, begynderlæsere vil gøre.