Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tea på tur


Beskrivelse


Tea og mor skal på tur med bussen til byen. Tea går op i bussen og går på opdagelser i den. Tea siger hej til alle de andre i bussen. Pludselig kan hun ikke finde mor. Hvor er mor?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2018

af

af

Stine Bille

d. 12. jan. 2018

Tea og mor skal på tur med bussen til byen. Tea går op i bussen og går på opdagelse. Tea siger hej til alle de andre i bussen. Pludselig kan hun ikke finde mor. Hvor er mor? For de 6-8-årige.

"Tea på tur" er en del af serien "Læs løs. 3 lydret" som er lydrette bøger, der henvender sig til begynderlæsere. Tea skal på tur til byen sammen med mor. De går op i bussen, og Tea er meget spændt. Hun vil ikke sidde sammen med mor, men rundt og sige hej til alle de andre passagerer i bussen, hun møder bl.a. en flink dame i bussen. Da hun vil tilbage til mor, kan hun ikke finde hende, og tror fejlagtigt at hun er stået af bussen. Da bussen begynder at køre, løber hun efter den. Mon det lykkes Tea at finde sin mor igen? Bogen har lettal 13.

Det er en sød lille historie om at blive væk fra hinanden, og hjælpsomhed fra fremmede mennesker. Sproget er enkelt med korte, lydrette ord og en del gentagelser, der letter læsningen. Bogen er illustreret på alle opslag, og de farverige og humoristiske tegninger er med til at lette læseforståelsen.

Der findes flere bøger i denne serie fx Jens og Liv ser på dyrMi og Mo i Søby eller Mi og Mo i Søby, der også handler om at blive vækDer findes flere bøger i denne serie fx Jens og Liv ser på dyr eller , der også handler om at blive væk.