Bøger / faglitteratur

Teflon og bullshit? : ti myter om politik, journalistik og valgkampe


Beskrivelse


Undersøgelse af ti myter i dansk politik. Analyse af, hvordan disse myter er opstået, hvilke roller hhv. journalister og politikere spiller samt konsekvenser og løsninger.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kent Skov

2008

Bogen er en lille lækkerbidsken for interesserede i mediers behandling af politik og vice versa. Bogens levende sprog og opbygning gør den let at gå til. God i undervisningssammenhænge på højskoler, gymnasiernes samfunds- og medieuddannelser og for journalister og andre kommunikations- og mediefolk.

De to forfattere er begge ph.d.-studerende på Center for Journalistik ved SDU, og bogen er en udløber af deres studieområder. De undersøger udbredte myter i spillet mellem borgere, medier og politikere. Bogen der er levende, interessant og letlæst er opdelt i tre hovedafsnit, der tager fat i forskellige hjørner af det spændende emnefelt. De analyserer effekterne af kommunikation mellem politikere og medier i aviser og tv både generelt og i de seneste valgkampe og ser også nærmere på fænomenet politisk spin, meningsmålingernes effekt, påstanden om ufolkelige poltikere, om valgene har udviklet sig til "præsidentvalgkampe", internettets (manglende) gennemslagskraft ved valgene, pengenes betydning i valgkampe, udlændingedebattens placering i valgkampene og en del mere. De fleste af myterne tilbagevises eller nuanceres i de små analyser. Fx viser gennemgang af en udvalgt folketingspolitikers kalender, at politikere i høj grad deltager i mange møder og arrangementer rundt i landet.

Blandt en del nye udgivelser omkring emnet kan nævnes Mylenberg: Det store scoop og Høybye: Politisk spin.

Rigtig god gennemgang af forholdet mellem de journalistiske medier, politikere og borgere.


Politiken

d. 8. mar. 2008

af

af

Poul Anders Aarøe Pedersen

d. 8. mar. 2008


Jyllands-posten

d. 5. mar. 2008

af

af

Tage Clausen

d. 5. mar. 2008


Berlingske tidende

d. 1. mar. 2008

af

af

Jesper Beinov

d. 1. mar. 2008


Weekendavisen

d. 4. apr. 2008

af

af

Helle Broberg Nielsen

d. 4. apr. 2008


Højskolebladet

Årg. 133, nr. 5 (2008)

af

af

Søren Bald

Årg. 133, nr. 5 (2008)