Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Tegn og fortæl med Peter Madsen & Thierry Capezzone


Beskrivelse


Praktisk gennemgang af processen i at skabe en tegneserie. Med ideudvikling, historieudvikling, manuskriptfasen, skabelsen af tegneseriens visuelle look, figurer og miljø samt en gennemgang af tegneseriens mange virkemidler.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2012

af

af

Michael Lindal Andersen

d. 15. aug. 2012

Bogen kan fint formidles til både store børn og voksne med en spirende tegneserieskaber i maven. Den er også velegnet til undervisningsbrug.

Peter Madsen er kendt af de fleste som tegneren af en af Danmarks mest populære tegneserier, Valhalla. Her har han slået sig sammen med tegneren af serien om H.C. Andersen Junior, Thierry Cappezzone, om en yderst grundig, praktisk og velformidlet bog om kunsten at skabe en tegneserie. De to herrer starter helt fra bunden med ideudviklingen og fortsætter så videre igennem historieudvikling, manuskriptfasen, skabelsen af tegneseriens visuelle look, figurer og miljø og hele vejen igennem en praktisk og fin gennemgang af tegneseriens mange virkemidler. Fokus er hele tiden på tegneserien som visuel fortælling. Der er med andre ord ikke tale om en bog om at tegne pænt - dem findes der allerede mange af - men en bog om at fortælle en historie i billeder. Bogen er krydret med velvalgte eksempler fra de to tegneserieskaberes egne værker og indeholder sågar lange afsnit om redskaber samt den mere forretningsmæssige side af sagen: Hvordan man bliver udgivet!.

Der findes mange bøger om både tegneseriens virkemidler og selve tegnekunsten, men denne praktiske gennemgang af tegneserieskabelsesprocessen er ret unik på det danske marked.

En flot bog, der fortæller levende, enkelt og grundigt om en kreativ og praktisk proces: Kunsten af skabe en tegneserie. Det er spændende, let tilgængelig læsning for både børn og voksne.


Strip!

Nr. 61 (2013)

af

af

Thomas Berger

Nr. 61 (2013)