Bøger / faglitteratur / bibliografier

Tegningekrisen - som mediebegivenhed og danskhedskamp


Beskrivelse


Om den rolle, som avisartikler, tv-nyheder og dokumentarfilm spillede undervejs, og om hvordan de nationale medier er medskabere af vores identitet som danskere, hvor "muslim" er den identitetskategori, som "det danske" sættes i forhold til.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2011

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 2. mar. 2011

Bogen udgør 1. bind i serien Sociologiske studier, og den henvender sig primært til forskere og studerende inden for området.

Bogen udspringer af Jyllands-Postens 12 tegninger af Muhammed i 2005, og den beskriver hvilken rolle de forskellige medier havde, og hvorledes reaktioner og fortolkninger af tegningerne har haft betydning for vores selvforståelse af dansk identitet og globaliseringens betydning i relation hertil. Også muslimske aktørers rolle efter offentliggørelsen, og det at vi i langt højere grad spejler dansk identitet i forhold til islam, debatteres. Forfatteren er adjunkt, ph.d. ved Aarhus Universitet.

Flere bøger beskæftiger sig med Muhammed-tegningerne, bl.a.: Flemming Rose: Tavshedens tyranni, 2010, Per Bech Thomsen: Muhammedkrisen, 2006 og Rune Engelbreth Larsen og Tøger Seidenfaden: Karikaturkrisen, 2006. Nærværende bog har sit hovedfokus på centrale mediers behandling af krisen.

Bogen præsenterer en sociologisk tilgang til centrale danske mediers behandling af kriseforløbet efter Jyllands-Postens offentliggørelse af 12 Muhammed-tegninger i 2005.


Jyllands-posten

d. 23. mar. 2011

af

af

Anders Raahauge

d. 23. mar. 2011


Weekendavisen

d. 29. apr. 2011

af

af

Frederik Stjernfelt

d. 29. apr. 2011


Religion

2011, nr. 4

af

af

Pernille Molsgaard

2011, nr. 4