Bøger / faglitteratur

Tekster om leg


Beskrivelse


Uddrag af danske og udenlandske tekster om leg og spil, der viser, at legen er en aktivitet, der både skal værnes om og gøres plads til hele livet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2014

af

af

Lis Pedersen

d. 25. apr. 2014

Denne bog henvender sig især til pædagoger og studerende på pædagog- og læreruddannelser.

Karoff har i 2013 udgivet Om leg : legens medier, praktikker og stemninger, og hun har medvirket til flere bøger om leg. Jessen har medvirket til bøger og artikler om leg. I bogen præsenterer de en række tekster omkring legebegrebet. De har udvalgt artikler fra 1793 til 2008, så de har en stor spændvidde. Der er i alt 16 tekster af bl.a. Schiller, Fröbel, Vygotskyj, Bateson, Piaget og Mouritsen. Der er en lille indledning om forfatterne før teksterne. 7 af teksterne er ikke tidligere oversat, bl.a. dem af Vygotskij og Piaget. Sidst i bogen er der referencer, som er opdelt efter teksterne. Det er klart at sproget er varieret, men det er generelt henvendt til fagfolk.

Der er flere bøger om leg, bl.a. Leg gør os til mennesker : en antologi om legens betydning, 2013 og Legens flertydighed, 2012, men jeg har ikke fundet nogen, der på denne måde kronologisk følger legen op gennem de sidste århundreder.

Det er en fin samling tekster, som sammenstillet på denne måde giver de rette læsere mulighed for en anden indsigt i legens betydning for barnet og det omgivende samfund.Informationer og udgaver