Bøger / faglitteratur / øvelser

Teori U som ramme for innovativ organisationsudvikling


Beskrivelse


Anvendelse af U-teorien i praksis, når der arbejdes med innovation og udviklingsprocesser i virksomheder, konkretiseret ved udviklingsprocesser i henholdsvis Ikast-Brande Kommune og i Skoleafdelingen i Vejle Kommune. Med øvelser.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2012

af

af

Jytte Bræmer

d. 13. sep. 2012

Til alle der arbejder med ledelse, organisationsudvikling, forandringsprocesser og innovation.

Bogens hovedsigte er at synliggøre, hvordan Otto Scharmers U-teori kan anvendes i praksis, når der arbejdes med innovation og udviklingsprocesser i virksomheder. Det vil være en fordel, hvis man på forhånd har læst Scharmers egen bog og er bekendt med teorien. Bogen er bygget op, således at venstre siderne hele tiden illustrerer, hvor man befinder sig i U'et, mens højresidernes tekst fortæller om, hvordan man konkret arbejder med den i praksis. Som fundament for fortællingen om praksis er to udviklingsprocesser, hhv. i Ikast-Brande Kommune og i Skoleafdelingen i Vejle Kommune. Man får et tydeligt billede af, hvordan processerne er bygget op, og teksten igennem får man via citater fra de involverede et indtryk af, hvordan den virker på deltagerne og på det efterfølgende resultat. Bogen igennem er der konkrete øvelser, som er lige til at bruge af konsulenter eller andre, der er ansvarlige for at drive forløbene fremad. Bogen vil sandsynligvis blive efterspurgt en tid, hvor der efterspørges nye metoder til organisationsudvikling i ukendte og foranderlige kontekster.

Kan sammelignes med Den kreative kraft i innovationsledelse : teori Us psykologi i praksis, 2010 og Fortællinger fra U'et : teori U omsat i liv, læring og lederskab, 2010.

Bog om, hvordan Scharmers U-teori kan anvendes i praksis.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 4. apr. 2013

af

af

Christina Hostrup

d. 4. apr. 2013


Fysioterapeuten

Årg. 95, nr. 4 (2013)

af

af

Iben Iversen

Årg. 95, nr. 4 (2013)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 50, nr. 2 (2013)

af

af

Henning Strand

Årg. 50, nr. 2 (2013)