Bøger / faglitteratur

Teori U : ledelse i virkeligheden : fra gamle mønstre til nye praksisser


Beskrivelse


Med udgangspunkt i C. Otto Scharmers Teori U introduceres teorien og en række fortællinger viser dens anvendelsesmuligheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 29. aug. 2014

For en gangs skyld ser vi en bog om en kompliceret ledelsesteori, som ikke kun henvender sig til topledere, men også til ledere på institutionsniveau og til medarbejdere.

Amerikaneren Otto Scharmers ledelsesteori, teori U, har på kort tid vundet stor udbredelse. Teorien forsøger at adressere de mange komplekse problemer vi står overfor i vores samtid, og den trækker på elementer, vi normalt møder i den spirituelt orienterede verden. Tina Bue præsenterer en personlig introduktion til teorien. Bogens fire hovedafsnit leverer dels en kort introduktion til teorien, en række klassiske eksempler på hvordan teorien er brugt i praksis, en række historier om den betydning, den har haft for en række personer i forskellige sammenhænge og endelig en beretning om forfatterens eget møde med teorien. Bue skriver ligefremt og letforståeligt, men også for enkelt til at redegøre for den komplicerede teori og arbejdet med den. Der er mange "pludselige erkendelser" og "indsigter", og bogen virker i passager mere orienteret mod en menneskelig udvikling end mod ledelse.

Der er allerede nu mange bøger om teori U. Hildebrandts Introduktion til teori U er et godt sted at begynde, hvis man vil have et indblik i teorien.

En personlig, letlæst, men ikke helt fyldestgørende bog om den meget omtalte (ledelses)teori, teori U.