Bøger / faglitteratur

Terroristen fra Nørrebro : jagten på Omar el-Hussein


Beskrivelse


Om terrorangrebet på Krudttønden og den jødiske moske i Krystalgade i februar 2015 samt hovedpersonen Omar el-Hussein og dennes liv og levned.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2019

af

af

Michael V Jensen

d. 12. feb. 2019

Bogen omhandler terrorangrebet på Krudttønden og den jødiske moske i Krystalgade i februar 2015 samt hovedpersonen Omar El Hussein og dennes liv og levned. For læsere af kriminalhistorie og for interesserede i fænomenet moderne terrorisme.

Bogen er opdelt i flere spor, der dels beskriver Omar El Husseins liv og levned, samt de to terrorangreb i København han stod bag i februar 2015. Bogen giver et stort indblik i den verden Omar El Hussein kom fra og hvad der kunne have været med til at forme den person der begik de to terrorhandlinger. Bogen opererer i to forskudte spor, hvor vi kommer rundt om Husseins opvækst, kriminelle løbebane, omgangskreds og vilkår, men også minutiøst følger timerne op til angrebet, selve angrebet og politiets og PET's arbejde efterfølgende. Bogen er illustreret med fotos fra både terrorhandlingerne og Husseins liv. Endvidere er bogen forsynet med en udførlig kildeliste. Bogens tre forfattere er hhv. journalister og retsanalytiker i DR.

Interessant og velskrevet bog i et lettilgængeligt sprog, der fanger læseren fra første side. Bogen er hurtigt læst og godt bygget op, så man hele tiden er spændt på, hvad der venter på næste side. Endvidere er der flere gange fremhævet nye oplysninger, der ikke tidligere har været offentlig tilgængelige.

Jeg kom til at tænke på Danmarks børn i hellig krigBombeterror i København af Jakob Sheikh, men også Bombeterror i København af Bent Blüdnikov omhandler terror i KøbenhavnJeg kom til at tænke på Danmarks børn i hellig krig af Jakob Sheikh, men også af Bent Blüdnikov omhandler terror i København.


litteratursiden.dk

d. 6. mar. 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 6. mar. 2019

Velskrevet og elementært spændende uden at gøre terrorisme til underholdning. Bogen bidrager til en øget forståelse for radikaliseringens væsen. 14. og 15. februar 2015 slog Omar el-Hussein til med an...


Politiken

d. 28. feb. 2019

af

af

Kristian Andersen (f. 1986-05-24)

d. 28. feb. 2019


Social kritik

Årg. 31, nr. 157 (2019)

af

af

Lars Erslev Andersen

Årg. 31, nr. 157 (2019)