Bøger / skønlitteratur til børn / roman

The graces


Beskrivelse


Fantasy. Den 15-årige pige, River er startet i en ny skole. Her forsøger hun at blive ven med de tre mystiske Grace-søskende, den jævnaldrende Summer og hendes to søskende på 17 år, tvillingerne Fenrin og Thalia. Men rygterne fortæller, at de fascinerende søskende er hekse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2016

af

af

Vera Hollerup

d. 12. dec. 2016

Spændende bog om pigen River, der bliver optaget i byens førende familie, The Graces, som alle i byen siger, er hekse. En virkelig nervepirrende historie for 12-16-årige - især piger.

Den 15-årige pige River er sammen med sin mor flyttet til en ny by. River starter på gymnasiet, men hun føler sig udenfor. Byens førende familie er Grace-familien, som resten af byen tror, er hekse. River er totalt fascineret af Grace-familien og især af familiens tre teenagere, den 15-årige Summer og de 17-årige tvillinger, Thalia og Fenrin. Målbevidst og fokuseret trænger River sig ind på familien og bliver hurtigt bedste-veninde med den jævnaldrende Grace-pige, Summer. Hurtigt bliver hun accepteret af hele Grace-familien. River tror, at Grace-familen har heksekræfter. Men har River selv en mørk hemmelighed?.

Hovedpersonen River er en fascinerende og kompliceret karakter. Rivers venskab med Summer er grundigt og indlevet skildret. Thalia og Fenrin virker mere stereotype. Plottet er godt og originalt. Handlingen er lidt længe om at komme i gang, men udvikler sig efterhånden med stigende spænding og mystificering. Den velskrevne og fortættede skrivestil fører langsomt læseren ind i et mørkt univers af intriger og voldsomme følelser. Den underspillede uhygge lurer lige under overfladen. Den overraskende og voldsomme slutning indbyder til en fortsættelse.

For 12-16-årige kan også anbefales L. J. Smiths serie "The secret circle" om pigen Cassie og de øvrige medlemmer af en heksecirkel.


litteratursiden.dk

d. 13. jan. 2017

af

af

Arne Larsen

d. 13. jan. 2017

Young Adult-roman med fokus på skole, veninder og kærlighed, men med et drys magi og heksekraft, der gør historien til noget særligt. Engelske Laure Eve udkommer for første gang på dansk med denne tit...