Filmen skildrer med ægthed og inderlighed det smertelige og vidunderlige ved teenagelivet. For unge og dem, der nu kan se tilbage på teenagelivets op- og nedture.
15-årige Charlie er outsider allerede før, han starter high school. Hans eneste ven begik selvmord et halvt år tidligere og det plager stadig Charlie. Han er ensom og indadvendt og hans lyst til læsning og bøger, gør ham til offer for de andres hakkerier. Da han møder den karismatiske Patrick og den smukke Sam, oplever han varmt venskab, accept og forelskelse. Han får adgang til en ukendt verden med fester, alkohol, musik og stoffer. Med hjælp fra vennerne lærer Charlie at deltage i livet, frem for kun at observere, men Charlie slås med større psykiske traumer, der langsomt afsløres. Handlingen udspiller sig i de tidlige 1990'ere, men emnerne er universelle og filmen vil derfor tiltale både dem der var teenagere den gang og nu, men også ældre, der husker smerten ved teenagelivet, vil få en rigtig fin oplevelse.
Filmen bygger på Stephen Chboskys roman af samme navn. Smerten ved ungdomslivet, det psykiske sammenbrud og det at blive mødt med forståelse leder tankerne mod Salingers bog Forbandede ungdom. Skildringen af venskaberne og personerne virker lige så ægte som i filmen The Breakfast Club der fik kultstatus i 1980'erne. Denne film kunne meget vel opnå samme status.
Filmen taler både til hjertet og hjernen og fortællingen har en ægthed og nerve, der meget vel kunne give den kultstatus. Anbefales varmt.