Beundrere af Thomas Kluges naturtro billeder, udført med enestående teknisk dygtighed, kan glæde sig over denne samling flotte gengivelser af hans værker.
Thomas Kluge bliver med sine nyrealistiske akrylmalerier, der er inspireret af de klassiske mestre, betragtet som dansk kunsts enfant terrible. Hans billeder har stor folkelig appel, men mødes med skepsis i den etablerede kunstverden. Kataloget, der er udgives i forbindelse med en udstilling på Johannes Larsen Museet og Museet for Religiøs Kunst i sommeren og efteråret 2015, viser et bredt udsnit af hans værker, og indeholder en antologi af artikler, der fra forskellige vinkler giver et bud på Thomas Kluges position i forhold til kunst- og kulturforståelse i Danmark. Bl.a. en lang artikel af kunsthistorikeren Thyge Christian Fønss om modtagelsen af hans billeder, hans portrætter, bl.a. af de kongelige, hans teknik, med brug af fotografisk skitsemateriale, og hans kunsthistoriske inspiration som portrætmaler.
En flot bog, med store og gode gengivelser af Kluges billeder. Artiklerne tager hans kunstneriske ståsted i forsvar, men lader kun indirekte kritikken fra den etablerede kunstverden komme til orde.
Kluges meget omtalte og omdiskuterede portræt af kongefamilien bliver udførligt beskrevet i Tilbage til FredensborgTo be or not to be fra 2013. To be or not to be fra 2009, viser især Kluge som portrætmalerKluges meget omtalte og omdiskuterede portræt af kongefamilien bliver udførligt beskrevet i Tilbage til Fredensborg fra 2013. fra 2009, viser især Kluge som portrætmaler.