Da Thomas Winding dør som 71 år i 2008 mister Danmark den stemme, som havde været en god ven for børn, der voksede op med børne- og ungefjernsynet i 1970'erne. Henrik Palle fortæller historien om multikunstneren Thomas Winding. Alle kan læse med, men størst udbytte får nok dem, som husker ham.
Thomas Winding var en alsidig mand. Forfatter, billedkunstner, bladtegner, sangskriver, TV-producer og filminstruktør var blot nogle af titlerne. Men det var som historiefortæller i børnefjernsynet han blev kendt i det meste af Danmark. Gennem hele livet var den røde tråd de skæve vinkler og den konstante udfordring af det etablerede. På privatfronten var han gift fem gange og fik fire børn. Kilderne til bogen er familie, venner og tidligere kollegaer. Men også artikler og tidligere interviews er med til at tegne et billede af tiden og Thomas Windings påvirkning af den.
Lige så meget som det er en beskrivelse af mennesket Thomas Winding er det også historien om kulturradikalismen i 1950'erne og frem. Som søn af journalist Ole Vinding fødes Thomas Winding i et kreativt og kunstnerisk miljø. Henrik Palle beskriver fint Windings dobbelthed i forhold til fjernsynet. Han opfattede det nye medie som simpelt, men samtidig var det muligheden for at oplyse og udfordre børn og unge og gøre dem til kritiske medieforbrugere.
Det er den første bogbiografi om Thomas Winding. På dvd findes portrætfilmen Jo tak, jeg kender godt Thomas Winding fra 2007.