Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Tid tak


Beskrivelse


Smuk og poetisk billedbog på rim om Fru Stresse, som har alt for travlt. Til højtlæsning for 5-10-årige - voksne kan også nyde bogen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2021

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 22. okt. 2021

Smuk og poetisk billedbog på rim om Fru Stresse, som har alt for travlt. Til højtlæsning for 5-10-årige - voksne kan også nyde bogen.

Rimet billedbog om Fru Stresse, som har alt for travlt - både på arbejdet og hjemme. På et tidspunkt går det galt, men heldigvis bliver Fru Stresse til Fru Strikke, som har fået en ny hobby, strikning. Hun lærer at slappe af med sin nye hobby og får dermed en tiltrængt pause i hverdagen. Forfatter Mette Vedsø og illustrator Pia Halse har tidligere lavet Pytkassen sammen.

Det er en virkelig skøn billedbog om vigtigheden af at skabe mentale pusterum i en travl hverdag. Den rimede tekst er fuld af sproglige finurligheder og sjove ordspil. Rimene afspejler på bedste vis Fru Stresses fortravlede liv - fx “Så sengetid, men vågentid / og rive sig i håret-tid / så slet ikke sove-tid / men myldretid i tankerne". Nogle af rimene har en staccato-rytme, som fint understreger den fortravlede stemning. Illustrationerne er meget varierede og farverige, og der er brugt flere forskellige teknikker (akvarel, stregtegning, collage m.m.). Forsiden med Fru Stresses ansigt malet med akvarel sælger desværre ikke bogen særlig godt.

Der findes ikke ret mange billedbøger om stress, men der er fx Ruth-Viola med bindestreg får stress i hjertetKom nu! Skynd dig! og Kom nu! Skynd dig!Der findes ikke ret mange billedbøger om stress, men der er fx Ruth-Viola med bindestreg får stress i hjertet og .


litteratursiden.dk

d. 17. nov. 2021

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 17. nov. 2021

Stress kan vise sig på flere måder, men fælles er følelsen af manglen på tid. Den historie fortæller Mette Vedsø klogt på vers, akkompagneret af Pia Halses skønne illustrationer. Fru Stresse har alt ...


Børn & bøger

Årg. 75, nr. 2 (2022)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 75, nr. 2 (2022)