Bøger / skønlitteratur / krimi

Tid til mord


Beskrivelse


Krimi. Da millionæren Holyoak findes dræbt efter at have indviet en ny fabrik kommer kommissær Lloyd og hans kone Judy Russell på en hård opgave, som omfatter en 13 år gammel uopklaret mordsag, og de to mordsager griber ind i hinanden på afgørende vis.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Kent Skov

2007

Endnu en gedigen hyggekrimi i den absolut bedre ende af den solide engelske krimiforfatter Jill McGown. Handlingen foregår i den mere velaflagte del af establishmentet i en mindre engelsk by, Stansfield, hvor millionæren Victor Holyoak vil åbne en fabrik. Den lokale let suspekte erhvervsmand og kvindebedårer Max Scott, der efter at have mistet sin tidligere kone, der blev stranguleret, nu er gift med Holyoaks steddatter, den noget yngre Catherine, er udset til at lede fabrikken, hvilket ikke går upåagtet hen. Natten efter den officielle indvielsesfest for virksomheden findes Holyoak dræbt gennemhullet af knivstik. Den ret komplicerede mordsag ledsages af et andet mysteriespor i sagen, der leder til et 13 år gammelt uopklaret mord på en kvinde, som de to opdagere kommissær Lloyd og hans assistent og kone Judy Russell også skal opklare. Begge handlingsforløb, der holdes godt på plads af kapitelopdelinger delt op i "nu" og "dengang", krydser hinanden både med hensyn til persongalleri og hændelser. Handlingen byder på masser af intriger og udflugter ud ad diverse gustne sidehistorier, der både involverer selvmord, pengeafpresning og seksuelle overgreb. Men forfatteren formår, selv om personbeskrivelserne ikke alle steder er de skarpeste, at holde rede på trådene og den opmærksomme læser godt fast hen mod en plausibel og ganske veldrejet slutning.


litteratursiden.dk

d. 23. apr. 2007

af

af

Aase Otto

d. 23. apr. 2007

Krimilæsere, der holder af Agatha Christie og krimminalkommisær Barnaby, kan glæde sig til ny krimi i traditionel britisk stil. Rigmanden Victor Holyoaks har overtaget en virksomhed i en mindre engels...


Jyllands-posten

d. 31. mar. 2007

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 31. mar. 2007