Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Tiden flyver for Hulda skovheks


Beskrivelse


Hulda, den lille skovheks glemmer tiden, der er hele tiden noget andet hun skal tage sig af. Hulda kommer for sent til et vigtigt heksetræf, og de andre hekse er vrede på hende. Men det lykkes Hulda at redde heksebryggen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2017

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 27. sep. 2017

To charmerende billedbøger i ny serie om Hulda den lille skovheks. For alle der godt kan lide en hyggelig historie om en hjælpsom heks, der er venner med de andre hekse, skovens dyr, nisser og drager. For de 3-6-årige.

De to bøger handler om Hulda, en sød lille heks, der bor ude i skoven sammen med sin skrubtudse, drage, edderkopper og kat. I "Hulda, den lille skovheks" er hun blevet forkølet, og så er hun ikke særlig god til at trylle. Det er rigtig ærgerligt for det er dagen for den store heksekonkurrence. Det går ikke som planlagt, men ender godt alligevel. I " Tiden flyver for Hulda skovheks" glemmer Hulda tiden, der er hele tiden noget andet hun skal tage sig af. Hulda kommer for sent til et vigtigt heksetræf, og formanden Huksi er vred på hende. Det lykkes alligevel Hulda at redde heksebryggen, og det ender godt. Jutta Langreuter står bag billedbøgerne om "Kaptajn Sharky" og hans venner. Illustrator Stefanie Dahle står bl.a. bag bøgerne om "Josefine Jordbærfe".

Charmerende bøger der taler til børn der godt kan lide søde historier om dyr og trylleri. Hulda og hendes venner er et dejligt bekendtskab illustreret med sødmefulde akvareller, med tilpas mange detaljer at gå på opdagelse i. Hulda, dyr og væsener er tegnet så de er lige til at blive forelskede i.

Anne Pedersens Heksemutter og lille Svovlhat - sus! m.fl. er andre gode billedbøger om en hjælpsom heks.