Et signalement af en tidsånd, hvor forfatteren ser nutidens behov for individualistisk selvrealisering føre til ensomhed og en fortrængning af fællesskaber, nære relationer og ansvar. For folk, der interesserer sig for den mere moralfilosofiske side af samfundsudviklingen.
Forfatteren er tidligere gymnasielærer og nu politisk konsulent for Nye Borgerlige. Han tager udgangspunkt i en række tænkere fra Rousseau over John Locke til Kant og Marx, som alle beskæftigede sig med frihed. Men måden frisættelsen skulle ske på er meget forskellig. Forfatterens hovedpointe er, at trangen til den individualistiske frisætning har nået et punkt, hvor den truer vores ansvar for hverandre og for fællesskabet. Han bruger tidens trang til selvrealisering, kvindefrigørelsen og det at få et barn som single, som eksempler på den tendens, som efter hans mening skaber ensomhed og mistrivsel hos de unge. Han opererer med begrebet modernitetens etik kontra fællesskabets etik.
Et stærkt ideologisk indlæg i den værdipolitiske debat. Forfatterens argumentationskæde er sammenhængende og han kan sit teoretiske stof. Mange vil finde tankegodset provokerende og helt ude af trit med det moderne samfund, når begreber som feminisme og soloforældreskab sættes under kritisk lup. Forfatteren er redaktør af Critique, et tidsskrift for intellektuel konservativ samfundsdebat.
Kan sammenlignes med SammenhængskraftLøft blikket af Klaus Støvring og Løft blikket af Sørine GotfredsenKan sammenlignes med Sammenhængskraft af Klaus Støvring og af Sørine Gotfredsen.