Bøger / skønlitteratur / roman

Tidskortet


Beskrivelse


Den rige, men livstrætte rigmandssøn Andrew Harrington og frøkenen Claire fra victoriatidens London drages ind i intriger og morddramaer i denne underholdende pasticheroman, der har H.G. Wells' "Tidsmaskinen" som tids- og fortællemæssigt omdrejningspunkt.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2010

af

af

Kent Skov

d. 26. feb. 2010

Spændende fabulerende murstensroman med stort potentiale. Men forfatteren er endnu ukendt på dansk, og bogen skal derfor formidles aktivt for at få de udlån den fortjener.

En veloplagt pasticheroman, der foregår i victoriatidens disede London - skrevet af en spanier! Den i hjemlandet prisbelønnede F.J. Palma (f. 1969) udkommer for første gang på dansk og skriver med mestrene Conan Doyle og H.G. Wells som handlingsmæssige omdrejningspunkt med gennemført reference til H.G. Wells' Tidsmaskinen, der begge spiller en helt central rolle i romanen! Året er 1896 og rigmandssønnen Andrew Harrington er ved at gå til i "spleen" efter en kærestes død nogle år før. Han beslutter at begå selvmord i et luset værelse i Whitechapel- kvarteret, hvor kvindemorderen Jack the Ripper huserer, men det forpurres af den smukke prostituerede Marie Kelly. Andetsteds keder den ligeledes velstillede Claire Hagerty sig, og ved et fortællemæssigt trick bringes de to sammen og bringes via Murrays Tidsrejser frem til 2000. Palma kombinerer victoriansk fortællestil med klassisk science fiction og krimi, romantik, intriger og flegmatisk livstræthed.

Klare referencer til romantiske og tidlige sci-fi 1800-talsforfattere som Wells, Doyle og Verne.

En livlig og fortælleglad roman udført med elegance, der leger med victoriansk stil og stemning uden selvhøjtidelig alvor, men med et postmoderne glimt i øjet. Solid og underholdende mainstream roman i den gode genrebevidste ende uden højlitterære ambitioner.


litteratursiden.dk

d. 8. apr. 2010

af

af

Arne Larsen

d. 8. apr. 2010

En fantastisk og ikke helt almindelig historie. Bogen er forfatterens tredje, men hans første på dansk, og der er i høj grad tale om et særdeles spændende forfatterskab. Romanen foregår i det store og...


Berlingske tidende

d. 12. mar. 2010

af

af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 12. mar. 2010


Jyllands-posten

d. 15. mar. 2010

af

af

Johnny Harboe

d. 15. mar. 2010


Kristeligt dagblad

d. 12. mar. 2010

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 12. mar. 2010


Weekendavisen

d. 9. apr. 2010

af

af

Lars Bonnevie

d. 9. apr. 2010


Proxima

Nr. 92 (2010)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 92 (2010)Informationer og udgaver