Bøger / skønlitteratur til børn

Tidsmaskinen. Bind 1


Beskrivelse


Tegneserie. To tredje-klassebørn får ved tilfælighedernes spil fat i en magisk bog, der ved første øjekast ligner verdens kedeligste bog. Det er den dog slet ikke - faktisk kan bogen transformere dem tilbage i historien. Det gør den så og børnene hvirvles ind i fortidige begivenheder på jagt efter bogens ejer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jesper Holtoug

2008

Tegneserien om de to danske skolebørn, der rejser tilbage i tiden er først og fremmest underholdende læsning. Man kan måske mene, at læseren ad den vej lærer noget om tidligere epoker, men det er så småt og sporadisk med fagligheden, at bogen i langt højere grad fungerer som sjov og tankevækkende tidsfordriv. Målgruppen er især aldersgruppen mellem 9 og 12 år.

Tegneserien er traditionelt tegnet og fortalt. Den er skåret over en helt enkel historie med fantastiske elementer. Den kredser om det gamle, kendte tema: at rejse baglæns i tiden. Faktisk har historien mange træk til fælles med én af den legendariske SF-fotæller Ray Bradburys noveller.

Historie og tegninger adskiller sig ikke afgørende fra mange andre tegneserier: enkle billeder, få og genkendelige personer og en fremadskridende fortælling uden de store overraskelser. Billedmæssigt ledes tanken mod Splint & Co, hvilket ikke er så sært, da illustratoren også har haft en finger med i spillet her. Dog er tegneserien her klart mindre inspirerende og ikke nær så sjov.

Tegneserien om de genkendelige skolebørn Daniel og Alisha skal nok finde læsere. Historien, som tager udgangspunkt i dagligdagens småproblemer og pludselig tager fart, er lige til at gå til. Billedsiden er hastig, skitseagtig og humoristisk. Nogen banebrydende tegneserie er der ikke tale om. Hertil er der for få overraskelser, og så er den bærende idé set mange gange før.


Folkeskolen

Årg. 126, nr. 22 (2009)

af

af

Birgitte Maria Smidt

Årg. 126, nr. 22 (2009)


Geografisk orientering

Årg. 39, nr. 6 (2009)

af

af

Hans M. Christensen

Årg. 39, nr. 6 (2009)