Bøger / skønlitteratur / roman

Tik-tak, tiden går


Beskrivelse


Krimi. Ved hjælp af en video på Youtube og et telefonopkald trues politikommissær Marcus Falck. Som straf for en begivenhed tidligt i hans karriere vil en ukendt person kidnappe og dræbe hans familie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2016

af

af

Michael Olsen

d. 7. juni 2016

En ukendt person truer med at kidnappe og myrde Marcus Falcks familie som hævn over en begivenhed tidligt i Marcus Falcks politikarriere. Marcus Falck sætter alle kræfter ind på at fange denne person, mens et ur på videohjemmesiden Youtube langsomt tæller ned mod nul. For krimilæsere.

En kvinde og hendes barn bliver kidnappet og kidnapperen lægger en video med de tilfangetagne ud på Youtube. Kort tid efter bliver politikommissær Marcus Falck truet over telefonen og endnu en video bliver lagt ud på Youtube. Denne gang er det Marcus Falcks egen familie, der er målet for kidnapperen og årsagen skyldes en sag fra begyndelsen af Falcks karriere i politiet. Marcus Falck bliver mere og mere presset og hans kolleger må se til, mens Falck langsomt bryder sammen i kampen for at holde familien udenfor fare.

"Tik-tak, tiden går" er sjette bind i serien om Marcus Falck. Fokus er lagt på politiets opklaringsarbejde, men med øje for de relationer og følelser, der påvirkes af den stadigt stigende trussel fra kidnapperne imod Falck selv og hans familie. Plottet er udmærket udtænkt, men er nogle steder præget af tilfældigheder og held, ligesom selve spændingen ikke er særlig høj førend et godt stykke inde i historien.

Kvalitetsmæssigt ligger dette sjette bind om Marcus Falck i den bløde mellemvare af danske krimier. Læsere kan også give sig i kast med krimierne af Tom Oxager, Elsebeth Egholm, Anna Grue med flere.